Deadly Premonition 2 prihaja še letos na PC

Igra Deadly Premonition je ena res bizarna igra, ki je leta 2010 hitro pridobila kultni status. Zgodba in bizarno dogajanje ter igralni prijemi spomnijo malce na serijo Twin Peaks in na spletu boste našli ogromno gorečih privržencev igre, kot tudi tistih, ki na vse to navdušenje samo zmedeno gledajo.

Originalna igra se je verjetno zaradi svojega kultnega statusa kar dobro prodala in razvijalec je lani izdal nadaljevanje Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise, ki pa je izšlo samo za konzolo Nintendo Switch. V njej smo zopet nastopali v vlogi enigmatičnega detektiva Yorka, ki se je zapletel v bizarne nesmisle skrivnostnega mesta, tokrat pa smo se po njegovih ulicah lahko prevažali z rolko.

Deadly Premonition 2 ni požel takšne slave kot predhodnik. Problem niti ni bila toliko igralnost ali pa zgodba, temveč slaba optimizacija, saj igra ni nosila ravno lepe grafične lepote, a se je vseeno grdo zatikala, sličice na sekunde pa so padale pod 20. Razvijalec je sicer izdal par popravkov, a igra je še danes v precej slabem igralnem stanju.

Morda bo optimizacija boljša na PC-ju, saj je podjetje Thunderful Group, ki si lasti založnika Rising Star Games, v svojem finančnem poročilu zapisala predelavo igre za PC. Specifično govorimo za Steam, a žal nismo dobili nobenega datuma izida. Kljub temu lahko ugibamo, da je imel založnik z Nintendom verjetno podpisano pogodbo za eno leto in igra je na Switch konzoli izšla julija lani, tako da je računica preprosta.

Upamo, da bo razvijalec do izida popravil vse neljube težave z optimizacijo, a vseeno je treba biti previden. Tudi predelava originala je bila na PC-ju katastrofa, saj je bila ločljivost zaklenjena na 720p in šele napori modderjev so igro spravili v igralno stanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime