Intel dela na programu, ki bo cenzuriral žaljivke preko mikrofona

Internetni pogovori med igralci so že od pamtiveka ekstremno toksični in če se redno udeležujete Discord čvekanja z neznanci, potem ste verjetno že slišali takšne stvari, ki vam bodo za vedno odzvanjale v ušesih.

Ta toksičnost je reden spremljevalec večigrlaskih iger in nekateri razvijalci so se proti vsem žaljivkam začeli boriti tako, da v pogovornih oknih preprosto cenzurirajo žaljive besede. Žal pa ta izum ne deluje v pogovorih preko mikrofona, a morda bo odgovor za to rešitev v kratkem ponudil Intel.

Ta že nekaj časa dela na programu Bleep, ki pridno deluje v ozadju in neprestano motri za žaljivkami preko mikrofona. Tehnologijo napaja umetna inteligenca in ta v zvočnih pogovorih cenzurira žaljivke, še preden te pridejo do ušes uporabnika.

Intel je Bleep predstavil že na GDC konferenci, tam pa so pokazali tudi nekaj slik. Kakor lahko vidimo lahko v nastavitvah prilagajamo, kaj želimo cenzurirati, ta cenzura pa ima svoje stopnje. Tako lahko prilagajamo LGBTQ+ žaljivke ter agresivnost govorca.

Intel pravi, da bo Bleep deloval samo na njihovih procesorjih in da program ni rešitev problema toksičnosti, ampak je zagotovo korak v pravo smer. Kdaj bomo dobili polni izid programa je še neznanka, a Intel naj bi uporabnikom kmalu omogočil testiranje bete.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime