Age of Empires 4 dobil nov igralni napovednik

Založnik Microsoft in razvijalec Relic sta včeraj pokazala nekaj novih informacij glede prihajajoče strategije Age of Empires 4, ki jo PC-jaši nestrpno pričakujejo že nekaj časa.

Dobili smo nov igralni napovednik in končno lahko vidimo, kako bo igra videti v resnici. V oči pade čudovita grafična podoba, ki bo tokrat povsem v 3D. Animacije vojakov so čudovite, v napovedniku pa lahko na koncu vidimo tudi ladje, kar pomeni, da nas čaka tudi nekaj morskega bojevanja.

Age of Empires 4 bo ob izidu vseboval 8 civilizacij in čeprav za zdaj vse med njimi niso znane, vemo, da bomo pod roke dobili tudi Kitajce in Mongole. Igranje med temi civilizacijami se bo pošteno razlikovalo, saj bodo kakšni Angleži vsebovali stare mehanike tipa “postavi bazo, zgradi vojsko”, med tem ko se bodo Mongoli igrali povsem drugače, saj se bodo neprestano selili. Razvijalec je potrdil, da ne bomo imeli nobenih herojskih enot, bomo pa na bojišču lahko izkoriščali posebne taktične poteze, kot je denimo skrivanje v gozdu iz katerega lahko nato skrivaj napade nasprotnika.

Čakajo nas štiri kampanje, ena od njih se bo osredotočila na Viljema Osvajalca, zgodba pa bo zanimiva, saj se bo tekom kampanje začela z Viljemom, nato skočila na njegova potomca Henryja I. in Roberta II ter se nato vzpenjala naprej po družinskem steblu.

Žal še vedno nimamo konkretnega datuma izida, vemo samo, da igra prihaja enkrat jeseni 2021. Steam stran je že živa, kakšno besedo z drugimi somišljeniki pa lahko spišete na našem forumu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime