Epic v svoji vojni s Steamom vsako leto izgublja stotine milijonov evrov

Če ste PC igričar potem ste zdaj že seznanjeni z založnikom Epicom. Ta že vse od leta 2018 poskuša na PC trgu odgrizniti del pogače Valvu in njihovem servisu Steamu in uporabnike poskušajo na svojo stran pridobiti na več različnih načinov.

Epic vsak teden podeljuje brezplačne igre, dolgo nazaj pa so začeli s sporno prakso podpisovanja ekskluzivnih naslovov, ki je presneto razhudil PC skupnost. A Epic pravi, da bo s to strategijo nadaljeval, saj je to edini način, da začne konkurirati Steamu.

Založnik se je zapletel tudi v pravno vojno z Applom in ravno iz te bitke smo nedavno dobili nekaj hudo zanimivih informacij. Apple je namreč v svojih papirjih zapisal, da Epic Games trgovina založniku prinaša ogromne izgube. V letu 2019 naj bi trgovina prinesla 181 milijonov dolarjev minusa, v 2020 pa naj bi ta izguba nanesla na ogromnih 273 milijonov dolarjev, za 2021 pa naj bi bil minus nekoliko manjši in naj bi znašal “samo” 139 milijonov dolarjev.

Apple tako pravi, da Epic Games trgovina ne bo prinesla dobička še nekaj let oz. vsaj do 2027 – če ga sploh kdaj bo. Epic po drugi strani pravi, da so te izgube bile nujne in pričakuje dobiček že v letu 2023.

Razkrivanje teh številk je posledica tožarjenja, saj želi Epic Games na iOS platforme prinesti svoj sistem plačevanja, ki bi zaobšel plačevanje 30 % deleža Applu. Epic pravi, da jim Apple ne bi smel preprečevati delovanja njihove lastne trgovine, saj bi bil to monopol, Apple pa po drugi strani želi sodišču predstaviti negativne strani Epic Games trgovine, ki naj bi bila samo izguba denarja.

Sojenje se bo začelo naslednji mesec.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime