Nier: Automata bo po štirih letih prejela svoj prvi popravek na PC-ju

Igra Nier: Automata je izšla leta 2017 in hitro je osvojila srca igričarjev, a ne povsod. Problemi so se pojavili na PC platformi, saj je naslov trpel za izredno slabo optimizacijo, tako da se je igra zatikala tudi na najmočnejših PC konfiguracijah.

Takšnih problemov smo PC igričarji že dobro vajeni, vendar pa je Automata vseeno poseben primer. Pri igrah, ki imajo težave z optimizacijo, naknadno dobimo celo vrsto popravkov, ki zadevo mesece kasneje spravijo na igralno raven, Automata pa iz strani razvijalca PlatinumGames ni prejela niti enega popravka. No, razen ene manjše posodobitve, ki je popravila težave z ADM karticami, a na splošno ni v igrino kodo pokukal nihče.

Igro so nato popravili šele oboževalci in danes je za igranje nujna namestitev FAR modifikacija, ki odpravi večino problemov, a ne vseh. Sličice na sekundo znajo v vmesnih sekvencah še vedno pasti pod sprejemljivo vrednost, a skupnost lahko zadevo popravi samo do določene meje.

PlatinumGames se na težave ni zmenil dolga leta, včeraj pa se je nenadoma oglasil in na Twitterju zapisal, da na PC končno prihaja popravek. Kdaj bo to ni znano, a ni težko uganiti, zakaj se je razvijalec končno zmigal.

Oba razloga za posodobitev sta med sabo prepletena. Nier: Automata je namreč nedolgo nazaj izšla na naročniškem servisu Game Pass in igralci so odkrili, da je tam zadeva bolje optimizirana kot pa na Steamu. Seveda je to igralce pošteno razjezilo in igra je začela na Steamu masovno prejemati negativne ocene. Square Enix zdaj pripravlja izid igre Nier Replicant ver.1.22474487139… in želijo se seveda rešiti negativne reklame in tako imamo pred sabo nenadoma popravek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime