Zack Snyder in Netflix delata nov zombijaški film Army of the Dead in tule je prvi napovednik

Ljudje velikokrat pravijo, da imajo vrh glave zombijev, a sam se z njimi ne strinjam. Res je, da imamo kar precej iger in filmov, kjer nemrtvi igrajo glavno vlogo, a to ne pomeni, da smo iz tega žarna tudi dobili ogromno kvalitetnih izdelkov.

Še posebej na filmskem področju se ne spomnim, kdaj sem nazadnje ugledal kakšen res dober zombijaški film. Verjetno je bil to Train to Busan, ki me je s svojo kvaliteto ujel povsem nepripravljenega, medtem ko je serija The Walking Dead že davno presegla svoj rok trajanja.

Na področju hodečih mrtvecev se sedaj združujeta režiser Zack Snyder in pretočni servis Netflix, njun skupen produkt pa je film Army of the Dead, ta pa je včeraj dobil nov napovednik.

Zgodba sledi skupini najemnikov, ki jo vodi Scott Ward (Dave Bautista), ta pa je v postapokaliptičnem svetu dobila nalogo ropa sefa izpod Las Vegasa. V trezorju se nahaja 200 milijonov dolarjev, a ekipa ima na voljo samo 72 ur, preden vlada z bombnimi napadi ne iztrebi vseh hodečih nemrtvecev. Zakaj Scottova ekipa ne počaka, da gre bombardiranje mimo in se nato mirno sprehodi do sefa, ki je verjetno pod vso to zemljo povsem na varnem ni razloženo, a glede na napovednik se Army of the Dead z logiko ne bo preveč ukvarjal.

Poudarek je namreč na akciji in te bo ogromno. Horde nemrtvih so preplavile ulice Las Vegasa, med njimi pa so se izrodili tudi bolj napredni mutiranci, ki znajo celo taktično napasti. Film si bo ogromno materiala sposojal od drugih: skupina najemnikov vsebuje vsaj enega pametnjakoviča, ki ne mara pušk ampak samo rad kdaj reče kakšno cinično opazko, v enem kadru lahko vidimo zombijaškega tigra ter spet v drugem nekega zombijaškega poveljnika, ki so ga izmaknili naravnost iz Igre prestolov.

Netflix namerava v Army of the Dead vliti veliko proračuna. V nastajanju je še en preddel, ki bo razložil, kako se je apokalipsa sploh pripetila, delajo pa tudi na anime seriji, ki bo sledila nastanku lika Scotta Warda.

Army of the Dead prihaja na Netflix 21. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime