Skoraj polovica ljudi, ki si je ogledala dokumentarec Seaspiracy, razmišlja, da bi se odpovedala ribam

Pretočni servis Netflix je zopet zadel v polno z novim dokumentarcem Seaspiracy, ki pokaže vpliv ribolova na okolje in kaj sploh v sebi vsebujejo ribe, ko jim eventualno dobimo na svoj krožnik.

Netflixova lestvica pravi, da je dokumentarec hudo popularen tudi v Sloveniji in se že od izida nahaja med desetimi najbolj gledanimi izdelki tega pretočnega servisa. In dokumentarec očitno ni bil samo zanimiv za gledanje, ampak je pri ljudeh tudi sprožil razmišljanje o tem, ali bi se na splošno povsem odpovedal ribam.

Spletna stran LadBible je na Twitterju zastavila zanimivo anketo, ki je sledilce vprašala, ali bodo po ogledu dokumentarca Seaspiracy še naprej jedli ribe. Anketa je nabrala skoraj 10k glasov in rezultati so bili precej zanimivi, saj je kar 42 % ljudi odgovorilo pritrdilno.

Režiserja dokumentarca Ali in Lucy Tabrizi nista ostala samo pri besedah, saj sta po izdanem dokumentarcu spočela tudi peticijo, ki zahteva da bi vsaj 30 % voda v Združenem kraljestvu do leta 2030 prepovedalo ribarjenje. Peticija je hitro začela pridobivati podpornike in v času pisanja jo je podpisalo že več kot 280k ljudi.

Seaspiracy vas za ogled čaka na Netflixu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime