Resident Evil 4 VR prihaja na Oculus Quest 2

VR trg je še relativno mlad in se počasi razvija, a žal na poti stoji kar nekaj preprek. Eno teh ustvarjajo sami ustvarjalci, saj so se začele pojavljati ekskluzive, ki že tako razdrobljen trg samo še dodatno razdelijo.

Založnik Capcom je včeraj napovedal novo predelavo Resident Evil 4 VR, ki pa bo na voljo ekskluzivno za VR sisteme Oculus Quest 2. Oculus te stvari nato še dodatno popredalčka, tako da bo Resident Evil predelava na voljo za igranje samo na sistemu Quest 2 in ne na originalnem Questu ali pa njihovem PC sistemu Rift S.

Prvi video pokaže samo nekaj izsečkov igranja in kakor vidimo razvijalec ni samo preselil pogleda v novo dimenzijo, ampak je dodal še nekaj inovativnih trikov. Tako bomo lahko z rokami žonglirali orožje, tipkali po pisalnem stroju za shranjevanje in ročno repetirali orožje.

Datum izida še ni bil razkrit, a naj bi več informacij dobili naslednji teden, ko se bo odbil dogodek Oculus Gaming Showcase.

Zanimivo je, da je to že druga Resident Evil igra, ki je ostala zavezana samo enem sistemu. Spomnimo se, da je Resident Evil 7 dobil svojo VR verzijo, ki je bila odlična, a je ostala zavezana PlayStation VR napravam in ni nikoli doživela predelave za PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime