Neodprta kopija igre Super Mario Bros. prodana po rekordni ceni 660.000 $

Zbiratelji so precej nora bitja, ki so pripravljeni za svoj želeni izdelek odšteti veliko denarja. Nič drugače ni na področju videoiger, kjer so začeli zbiratelji iskati redke kopije iger na prastarih kartušah.

Eden bolj želenih izdelkov je kartuša igre Super Mario Bros. za konzolo Nintendo Entertainment System, ki jih je Nintendo na ameriškem trgu proizvajal od leta 1986. In nedavno se je na spletni dražbi strani Heritage Actions zgodil zanimiv dogodek, saj se je kartuša z oznako Super Mario Bros. – Wata 9.6 A+ Sealed [Hangtab, 1 Code, Mid-Production], NES Nintendo 1985 USA” prodala po rekordni ceni 660.000 $.

Gre za izjemno redko kartušo igre, ki je bila proizvedena v ekstremno kratkem obdobju med poznim letom 1986 in začetkom 1987. Kartuša ima zaradi tega unikatno pakiranje in je poleg tega v odličnem ohranjenem stanju in morda je to edina kartuša na svetu, ki ni nikoli zapustila svojega plastičnega zaščitnega okvirja.

super mario

Kartuša je bila v bistvu darilo, ki jo je neznani prodajalec hranil v predalu svoje mize dolgih 35 let in šele nedavno je ugotovil, da je zadeva morda nekaj vredna zato jo je ponudil na dražbo, zdaj pa mu zaradi tega darila ne bo treba več nikoli stopiti v službo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime