UVI Greed – TOP gaming BUDGET tipkovnica z RGB osvetlitvijo za samo 35 €

Vsaka strojna opreme načeloma vsebuje tri razrede: visokocenovni, srednjecenovni in nizkocenovni. Zgodba ni nič drugačna tudi pri računalniških tipkovnicah in če ste pravi igralec, potem vam pod prsti že dolgo igra kakšna mehanična tipkovnica, ki jih praviloma najdemo v srednjecenovnih in visokocenovnih krogih.


VIDEO RECENZIJA


Vendar pa se je treba zavedati, da takšne tipkovnice niso za vse in obstaja še celo morje uporabnikov, ki se bodisi ne zavedajo prednosti mehanskih tipkovnic ali pa jim je za njih vseeno. Takšni nedeljski računalničarji gledajo predvsem na ceno in da v zameno za evre dobijo kvaliteten izdelek, ki jim bo služil še dolgo časa. In ravno na tem mestu je vstopilo slovensko podjetje UVI s svojim novim parom tipkovnic UVI Gear Greed in Greed Mini.

UVI Greed je cenejši produkt, ki pa še vedno nosi lep izgled.

UVI se je že izkazal na trgu srednjecenovih tipkovnic s svojima ponudbama Pride in Pride Mini, njihova nova ponudba pa cilja na tiste uporabnike, ki bi za svojo tipkovnjačo radi zapravili čimmanj. To jim je tudi uspelo, saj Greed stane še enkrat manj od Prida, a to ne pomeni, da je zaradi tega treba na Greed gledati zviška. Nasprotno, pri njej lahko najdete celo nekaj prednosti v primerjavi z dražjimi izdelki.

Pojdimo po vrsti. UVI Greed je zapakiran v znamenito kričečo rumeno škatlo, ki krasi vse UVI Gear produkte. Pakiranje je preprosto, saj boste v škatli našli samo tipkovnico ter kratka navodila, ki pa so v treh različnih jezikih.

Pod površjem se skrivajo membranske tipke.

Tipkovnica je oblečena v fino črno barvo, ogrodje pa je narejeno iz trpežnega aluminija. Zaradi manjka mehanskih tipk je teža nekoliko manjša, a kvaliteta izdelave je dovolj velika, da imaš ob držanju tipkovnice občutek, da ne gre za neki poceni plastičen produkt, ki bi se ti zlomil po mesecu uporabe.

Na spodnji strani lahko najdemo dve nastavljivi nogici za prilagajanje višine, dobra novica je pa tudi to, da je USB kabel za priklop najlonski, kar je pri periferiji vedno dobrodošla novica.

Spustimo se na najbolj pomemben del vsake tipkovnice: same tipke. Kot rečeno UVI Gear Greed na sebi ne nosi mehanskih tipk, ampak jih je nadomestil z mem-haničnimi tipkami. Greed ima pod površjem še vedno membranske tipke, a te vam dajo boljši občutek povratnega odziva in povečano zmogljivost. Tako imate občutek, da igrate oz. delate na mehanskih tipkovnici, vendar v bistvu pritiskate na membranska stikala.

Primerjava Greed in Greed Mini tipkovnice pokaže edino razliko: manjšo velikost Minija.

Računalniški veterani vam bodo na tem mestu takoj potožili, da membranske tipkovnice s sabo potegnejo kup minusov. Res je, da izgubimo možnost menjavanja posameznih tipk, če se katera od njih slučajno okvari. Prav tako občutek tipkanja na mehanski in mem-hanski tipkovnici nikoli ne bo povsem identičen, še posebej če ste navajeni tipkati na bolj glasna stikala.

Vendar. Toda. Ampak. Kot smo izpostavili na začetku, vsem uporabnikom takšne stvari niso pomembne in če iščete dober kompromis med kakovostjo in ceno, potem je UVI Gear Greed idealna izbira, razvijalcu pa je uspelo v izdelek zapakirati še kup privlačnih dodatkov.

Kot prvo je treba izpostaviti tišje tipke. Osebno pretiranega klikanja ne maram, saj me začne sčasoma motiti, še bolj pa najeda tistim, ki vas morajo poslušati. Greed je tako odlična izbira za pisarne, kjer s svojim delom nočete motiti in povzročati glavobola sodelavcem, prav pride pa tudi doma, če slučajno delite računalnik v svoji dnevni sobi in vaša boljša polovica hoče gledati v miru poročila, vi pa morate vmes odigrati kakšno igro, brez motečega pritiskanja WASD-a.

Spodnja stran skriva dve nogici za nastavljanje višine.

Dobra novica je tudi to, da se vam ob nakupu Greeda ne bo treba posloviti od RGB osvetlitve. Na voljo je 5 različnih barvnih osvetlitev, ki jih lahko spreminjate preko kombinacije tipk, žal pa manjkajo namenski gonilniki, kjer bi spreminjali barve preko programske opreme.

Dodatni bonusi so medijske tipke za predvajanje glasbe, slovenska razporeditev tipk in večja Enter tipka, ki je meni osebno nuja, saj brez nje preprosto ne znam delati.

Greed svojo nalogo solidno opravi tudi pri delu ali pa igranju iger. Pritiski so mehki in odzivni, zamikov ni bilo, tipkovnica pa je dovolj stabilna, da vam med igralnimi seansami ne bo bežala po mizi. Tipkovnico lahko tudi priklopite na vse konzole in če igra podpira igranje s tipkovnico lahko na enostaven način hitro pridobite prednost pred konkurenco.

Prav pridejo navodila, ki razložijo vse kombinacije tipk.

Seveda pa je največji prodajalec tega sistema ugodna cena. UVI Gear Greed zase zahteva 33,99 €, za Mini varianto pa boste odšteli samo 34,89 €. Mimogrede, recenzija se ni posebej osredotočala na razlike med Greed in Greed Mini, saj je razlika v bistvu samo ena: Mini je manjša in lažja, saj ji manjka desni numerični del, po vseh drugih statistikah pa sta si tipkovnici identični. Ceno si lahko dodatno znižate za 15 %, če pri nakupu vtipkate kodo “HOPSI”.

Tako, to je v bistvu tudi vse, kar lahko povemo o tej tipkovnici in sodba je na koncu jasna. UVI Gear Greed je super tipkovnica za svojo ceno in kombinacija mehanskih in membranskih tipk je vsekakor nekaj posebnega, res pa je, da tipkovnica ne bo prepričala tistih najbolj zagrizenih igralcev, ki morajo pod prsti imeti najbolj tehnološko dovršen izdelek, a ta izdelek njim navsezadnje niti ni namenjen. A če želite dobiti čimveč za svojo ceno, imate radi tihe tipkovnice in bi radi kljub temu na mizi imeli nekaj kar se privlačno sveti, potem je Greed vsekakor vreden vašega denarja.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

UVI Gear Greed in Greed Mini je duo simpatičnih tipkovnic, ki so namenjene predvsem tistim, ki bi radi pod prsti imeli kvalitetno tipkovnico, a za njo ne želite zapraviti preveč. Kompromisi napram dražjim tipkovnicam sicer obstajajo, a vse gre v koraku s ceno, UVI pa je uspel v svoj izdelek zapakirati tudi nekaj privlačnih dodatkov.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
UVI Gear Greed in Greed Mini je duo simpatičnih tipkovnic, ki so namenjene predvsem tistim, ki bi radi pod prsti imeli kvalitetno tipkovnico, a za njo ne želite zapraviti preveč. Kompromisi napram dražjim tipkovnicam sicer obstajajo, a vse gre v koraku s ceno, UVI pa je uspel v svoj izdelek zapakirati tudi nekaj privlačnih dodatkov.UVI Greed - TOP gaming BUDGET tipkovnica z RGB osvetlitvijo za samo 35 €