Battlefield 6 naj bi preskočil konzoli PlayStation 4 in Xbox One

EA je nekaj časa nazaj napovedal, da bomo še letos igrali Battlefield 6, a bolj konkretnega datuma niso želeli izdati. Šesti del naj bi izšel enkrat med oktobrom in decembrom, a pri njihovi napovedi je zanimiv stavek, da se lahko veselimo resnične naslednjegeneracijske podobe in zaenkrat je izid napovedan za PC in konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X.

To naj ne bi bil tiskarski škrat, saj nove novice prinaša te dni Tom Henderson, ki je precej zanesljiv vir informacij glede franšize Battlefield. Tom je na Twitterju zapisal, da njegovi viri še vedno niso ničesar povedali glede razvoja za konzoli PlayStation 4 in Xbox One, tako da sumi, da morda založnik EA in razvijalec DICE sploh ne delata na verziji za prejšnjo generacijo konzol.

To bi bila presneto zanimiva poteza založnika, saj je Battlefield navsezadnje večigralska igra in potrebuje čimveč igralcev iz različnih platform. Poleg tega so nove konzole še vedno težko dobavljive in tako igralci na konzolah ne bi mogli igrati njihove igre, četudi bi si jo želeli.

Po drugi strani pa ima morda novi Battlefield (ki naj ne bi nosil številke ampak se bo imenoval preprosto Battlefield) tako napredno podobo, da bi bila optimizacija za starejše konzole samo izguba časa. Novi Call of Duty, kodno imenovan Call of Duty WW2 Vanguard, naj bi imel ravno zaradi tega ogromne probleme, a Activision vztraja na vsebini za prejšnjo generacijo konzol.

EA je obljubil več novic glede novega Battlefielda to pomlad, tako da jih verjetno lahko pričakujemo enkrat maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime