PlayStation 5 ekskluziva Returnal z novim napovednikom

Konec meseca bo konzola PlayStation 5 končno dobila povsem novo ekskluzivo Returnal, Sony pa s to igro igralce že dolgo draži, a ni večini še vedno ni bilo povsem jasno, kaj naj bi ta igra sploh bila. Založnik se je zato odločil razkaditi zmedo in na svojem YouTube kanalu so objavili nov posnetek, ki malce bolje razloži dogajanje in igralne mehanike Returnala.

Na igri dela razvijalec Housemarque, ki je do sedaj spočel samo arkadne 2D streljačine, tole pa je njihov prvi visokoproračunski naslov, z napredno grafično podobo in podrobnimi animacijami.

Zgodba pravi, da se naša junakinja Celine v vesoljski črnini odzove na skrivnosten signal planeta Atropos, a še pred pristankom njeno ladjico doleti mehanska okvara in zruši se na površje. Celine se nato postavi na noge, a nato kmalu umre, vendar glej ga zlomka: ob smrti ne vidi luči na koncu tunela ampak se zopet zbudi v svoji ladjici ravno pred pristankom.

To je osrednji zaplet Returnala, saj je to prva visokoproračunska rogue-lite igra, ki je žanr, v katerem je poudarek na vedno vnovičnem umiranju. Tudi v Returnal bomo crknili večkrat in ob vsaki smrti se bo mapa ponastavila, sovražniki bodo razporejeni na novo in čaka nas nova izkušnja. Returnal bo tako na nek način spominjal na Dark Souls serijo, saj bomo v vsakem območju prišli do šefa in on je edina stvar, ki, če jo ubijemo, ob naši smrti ne bo spet obnovljena.

Video med drugim pokaže še kup drugih zanimivosti, kot je denimo nabiranje novih orožij, aktiviranje posebnih sposobnosti ter raziskovanje zgodbe. Naša naloga na koncu ni samo streljanje vesoljcev, ampak da tudi razkrijemo, kdo nas ob vsaki smrti vrača k življenju in kako pobegniti iz Atroposa.

Returnal je videti zanimivo, kako pa se igra bomo videli 30. aprila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime