Nova Windows 10 posodobitev naj bi igrah povzročila težave z optimizacijo

Ste morda ta mesec opazili, da kakšne vaše igre delujejo počasneje kot bi morale, pa čeprav na sistemu niste ničesar spreminjali? Morda je za vaše težave kriv Microsoft, saj so se po spletu pojavila poročila o padanju števila sličic na sekundo, pri vseh teh uporabnikih pa je skupni faktor dvojec Windows posodobitev.

Specifično se gre za posodobitev KB5001330, ki je na voljo za vse uporabnike Windows 10 verzije 20H1 in KB5001337 za starejši različici Windowsov 1930 in 1909.

windows 10

Spletna stran PCGamer je na kup zbrala informacije iz različnih virov. Nekateri uporabniki se pritožujejo nad nenehnim zatikanjem v igri DOOM Eternal, ki je pred popravkom delovala brezhibno. Spet drugi imajo slabšo izkušnjo v popularni igri Call of Duty Warzone, kjer so sličice na sekundo nenadoma padle pod številko 60.

Težave so pojavljajo na različnih konfiguracijah in očitno ni pomembno, ali vam v ohišju biva Nvidia, AMD ali Intel produkt, saj se problemi pojavljajo povsod, res pa je, da so ga bolj nastradali tisti, ki imajo že tako šibkejše komponente. Da bi bila zadeva še hujša so se težave preselile tudi na samo stabilnost sistema, saj nekateri uporabniki poročajo, da se po nameščeni posodobitvi njihov sistem nikakor ne more postaviti na noge.

Rešitev je trenutno to, da preprosto odstranite težavno posodobitev. Skočite pod Nastavitve, nato pod posodobitev in varnost in na desni strani kliknite Windows posodobitev, kjer se vam bo izrisal gumb za ogled zgodovine popravkov. Nato izberite možnost “odstrani posodobitev” in izberite opcijo KB5001330 ali pa KB5001337 – odvisno od vaše verzije Oken. Nato samo še kliknete možnost za odstrani in zadeva bi morala biti popravljena, lahko pa seveda počakate tudi na uradni popravek iz strani Microsofta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime