Apple razkril nove barvaste iMace

Apple ima zopet rad barve in potem ko so nekaj časa vztrajali na črno-belih barvnih paletah, so včeraj z napovedjo novih iMacov svojim oboževalcem zbudili malce nostalgije, ko so se pred kamero zavrteli iMaci v sedmih različnih barvnih paletah.

A seveda ni vse samo v barvah, saj je še bolj pomembno tisto, kar bije pod lepo zunanjostjo. Vse skupaj je zgrajeno okoli novega Applovega čipa M1, ki se sedaj pojavlja v vseh njihovih prihajajočih in že obstoječih produktih. Jabolčniki se hvalijo, da bo zaradi tega naprednega procesorja novi iMac za kar 85 % hitrejši kot pa prejšnje različice, tako da se bo naprava lahko ob pritisku gumba instantno zagnala na namizje.

Zaslon bo v premer meril 24 palcev, debelina pa bo znašala samo 11,5 milimetrov. To je res tanek zaslon, a osebno bi imel raje malce več debeline, če bi se potem znebili spodnje “brade” računalnika in bi v zameno za to dobili še malce dodatnega ekrana. Ta bo namreč kazal 4,5k ločljivost in 11,3 milijonov piklsov in želeli bi si še več uporabne površine.

Napredki so se zgodili tudi drugje. Sprednja 1080p kamera bo nosila še enkrat večjo ločljivost kot prej, nadgrajeni mikrofon pa bo izoliral vaš glas in odpravil moteče šume iz ozadja. Tu je še 6 zvočnikov, ki podpirajo Dolby Atmos, na zaslonu pa boste našli še 2 Thunderbolt in 2 USB-C vhoda. Nove iMace bo poganjal 8 GB pomnilnik, za shranjevanje pa bo na voljo skromni 256 GB velik SSD disk. K računalniku bo dodana tudi tipkovnica, ki bo vsebovala zaznavanje prstnih odtisov za hitro identifikacijo.

Apple bo začel nove barvaste iMace prodajati v drugi polovici maja po ceni 1299 $ za osnovno različico, za malce močnejšo pa boste odšteli 1499 $. Prednaročila štartajo že 30. aprila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime