Oskarji 2021 – gledanost je bila včeraj rekordno nizka in je prvič padla pod 10 milijonov gledalcev

Včeraj se je odvila 93. podelitev prestižnih nagrad Oskar, ki se bo tudi vpisala v zgodovino. Žal ta rekordni dosežek organizatorjem ne bo v ponos, saj je bila gledanost rekordno nizka in prvič v zgodovini podelitve teh nagrad je podelitev spremljalo manj kot 10 milijonov gledalcev.

oskarji

Oskarji so skozi leta sicer pridno zgubljali na gledanosti, a letošnji padec je bil vseeno katastrofalen. V primerjavi z lanskim letom je namreč predvajanje v živo gledalo kar za 58 % manj gledalcev, pa že v 2020 so bile številke žalostne.

Seveda lahko velik krivde prevalimo na koronavirus, ki je prestavil ogromno filmov, ki še vedno čakajo na izid v kinih. A tudi sami ustvarjalci podelitve v izpeljavo prireditve niso vložili preveč truda in tisti, ki so dejansko zadevo tudi gledali, so bili priča zelo medli predstavi.

Lokacija dogajanja je bila vse prej kot prestižna, v produkcijo pa je bilo vloženo praktično nič truda. Zaradi neznanega razloga so se znebili kratkih video napovedi nominirancev in nominiranih filmov, ki bi v predstavo vdihnili vsaj malce življenja in bi morda pri gledalcu vzbudili vsaj malce zanimanja. Med glavnimi nominiranimi filmi ni bilo niti enega visokoproračunskega projekta, kar je še bolj ubilo zanimanje. Tako se je zdelo, da je prireditev namenjena samo največjim filmofilom, ki so dejansko že kdaj prej slišali za zmagovalni film Nomadland.

A najbolj boli to, da prireditev ni imela nobenega povezavalca programa, ki zadevo nekako spravil skupaj, povedal par šal in se morda celo malce ponorčeval iz Hollywoodske smetane. Časi Billyja Crystala so daleč za nami in takrat je to podelitev dejansko še kdo gledal.

Najbolj smešen je bil zaključek. Ta se tradicionalno vedno konča s podelitvijo nagrade za najboljši film in nazadnje smo na tem področju dobili izjemo leta 1972. Letos so želeli organizatorji malce premešati stvari in so za zadnjo kategorijo najavili najboljšega igralca. To je bilo narejeno verjetno zato, da bi se lahko poklonili preminulemu igralcu Chadwicku Bosemanu, ampak ta na koncu sploh ni zmagal, ampak je bila nagrada podeljena Anthonyju Hopkinsu za njegovo vlogo v filmu The Father. Hopkinsa na podelitvi sploh ni bilo, tako da se je celotna ceremonija zaključila z njegovo statično sliko in to je bil še zadnji sredinec vsem tistim, ki so zadevo dejansko pogledali do konca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime