Twitch ima resne probleme s preveč spolno obarvano vsebino

Twitch navzven poskuša pričarati podobo družinsko prijazne platforme, kjer uporabniki ne bodo naleteli na neprimerne posnetke ali pa jih ne bo kdo užalil z rasističnimi opazkami. Vendar pa je v zadnjih mesecih celotna platforma padla na slab glas, saj jo mnogi vidijo samo še kot oglaševanje za Only Fans profile lepih deklet.

Trenutno je predvsem hudo popularno streamnje v napihljivih bazenih, kjer ženske v Just Chatting kategoriji nosijo kopalke in se pogovarjajo s svojimi sledilci in gledalci. Twitch zvezdnica Kaitlyn “Amouranth” Siragusa je v tem videla pravo zakladnico donacij, saj se usede na napihljivo banano ter se obleče v bikini, donacije pa medtem kar dežujejo. Nič pri temu ne krši Twitchevega pravilnika in Amouranth sama priznava, da je sistem popolnoma polomljen, a dokler ga platforma dovoli, ga bo seveda izkoriščala.

Amouranth je v enem intervjuju s še eno streamerko CodeMiko lepo razložila, kako ji takšni prenosi v živo dvignejo gledanost. Njene prenose v živo gledajo ljudje, ki medtem pridno lupijo svoje ročne banane in teh ljudi se je oprijel prisrčen vzdevek “coomers”. Amouranth je povedala, da je največji poskok v gledanosti takrat, ko se preoblači in se na kameri ven vidi samo kakšna roka ali del telesa. Takrat njeno pogovorno okno ponori in vsi zahtevajo, da se vrne pred kamere, saj so ravno na vrhuncu samozadovoljevanja in ko se končno vrne, takrat številke gledalcev za nekaj minut poskočijo nenormalno visoko.

Medtem, ko Amouranth to izkorišča v svoj prid, pa običajne streamerke trpijo. Ena od njih je Sweet Anita, ki je v intervjuju priznala, da s težavo najde voljo za delanje vsebine. Njeni prenosi v živo ne vsebujejo seksualne vsebine, a za njo poskrbijo uporabniki sami. Njen video namreč izrežejo v primernih trenutkih in tako dobijo seksualno vsebino, kot je denimo vstajanje iz stola ali pa oblizovanje ustnic. Sweet Anita je zato pri nekaterih posnetkih onemogočila delanje izrezkov, a uporabniki nato prenesejo cel njen prenos v živo na svoj disk in tega potem uredijo v programu Premiere Pro in ga zopet naložijo na splet.

Zanimivo bo videti, ali bo Twitch kaj spremenil na tem področju, saj verjetno Amazon ne bo dolgo trpel omadeževanja svoje platforme. A zaenkrat kakšnih sprememb ni na vidiku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime