Band of Brothers serija dobiva nadaljevanje Masters of the Air

Dvojec Steven Spielberg in Tom Hanks nas je v preteklosti že večkrat navdušil z epskimi zgodbami iz druge svetovne vojne. Najprej sta na tem področju udarila leta 1998, ko je kino blagajne polnil film Reševanje vojaka Ryana in takrat je Spielberg za svojo režisersko umetnino tudi prejel Oskarja. Dve leti kasneje sta se zopet izkazala, le da sta tokrat kot izvršna producenta zagnala mini serijo Peščico izbranih.

Peščica izbranih je leta 2010 dobila nekakšno nadaljevanje v obliki serije Pacifik, kjer smo gledali spopade ameriških vojakov z Japonci, a tam ne Hanks, ne Spielberg nista dodala svojih veščin. Vendar pa to ne pomeni, da je dvojec opravil z drugo svetovno vojno in projekt Masters of the Air že dolgo poskuša dobiti svoja krila.

Zdaj so bile vse te težave končno preplezane in nova serija, ki bo spočeta po istoimenski knjigi pisatelja Donalda L. Millerja, je končno začela snemanje. Novico je na Instagramu potrdil režiser Cary Fukunaga, ki je ponosno najavil konec prvega tedna snemanja. Hanks in Spielberg bosta zopet služila kot producenta, za scenarij pa bo poskrbel John Orloff, ki je svoje pero namočil tudi pri seriji Peščica izbranih. Spremljali bomo zgodbo pilotov bombnikov, ki so v 2. svetovni vojni zabeležili visoko število smrti.

serija

Za snemanje so v Buckinghamshirju postavili čisto pravo vojaško bazo, ki naj bi stala kar 7 milijonov dolarjev. Zaenkrat so potrjeni igralci Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle in Tommy Jessop, serija pa bo izšla ekskluzivno za pretočni servis Apple+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime