Sony pravi, da se zaloga PlayStationa 5 letos ne bo bistveno izboljšala, Microsoft je malce bolj optimističen

Sony je v nedavnem finančnem poročilu ponosno povedal, da se je PlayStation 5 prodal bolje v svojem prvem letu kot pa se je v enakem časovnem obdobju prodala konzola PlayStation 4. To niti ni bilo nepričakovano, saj so zaradi koronavirus krize vse konzole praktično letele iz polic trgovin. PS5 se je tako prodal 7,8 milijona izvodih, medtem ko je PS4 v tem času nabral 7,6 milijona prodanih primerkov.

Številke bi bile zagotovo veliko večje, če bi se dalo konzolo PlayStation 5 sploh kje kupiti. Leto 2020 so zarisale razprodane zaloge in tudi zdaj, mesece po izidu, konzole še vedno ni nikjer na spregled. Razlog je pomanjkanje čipov, ki niso prizadeli samo konzol, ampak več industrij, ki se zanašajo na to strojno opremo.

Sony je zato v svojem poročilu dodal, da je njihov trenutni cilj premagati PS4 tudi v drugem letu prodaje, ko se je prodalo 14,8 milijona primerkov te konzole, a da je malo verjetno, da bodo letos lahko povečali dobavo.

Tudi Microsoft je v torek podal svoje finančno poročilo in tudi pri njih je bilo zaznati skrb glede dobave kritičnih strojnih komponent. Konzole Xbox Series X in S so zabeležile rekordne prodaje, a ta bi bila še večja, če bi lahko presnete zadeve lahko sploh sestavili skupaj. Microsoft je na tem področju malce bolj optimističen in tako upa, da se bo situacija izboljšala nekje v juniju.

Tako Microsoft kot tudi Sony verjetno želita najprej izpolniti vsa prednaročila, tako da bo preteklo še veliko vode, preden boste lahko stopili v trgovino in si preprosto vzeli konzolo iz police. Direktor podjetja Foxconn, ki proizvaja takšne čipe, je v začetku aprila predvideval, da se bo pomanjkanje komponent zavleklo vse do druge polovice leta 2022. Če seveda medtem po nas ne udari kakšen nov virus.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime