Super Mario 64 je sedaj igralen preko brskalnika

Super Mario 64 je izšel daljnega leta 1996 in za vedno spremenil igričarsko pokrajino. To je bila prva igra, ki je pokazala resnične sposobnosti igranja v 3D okolju, Nintendu pa je uspelo skupaj spraviti platformščino, ki jo je še danes veselje poganjati in ima za sabo močno skupnost.

Glede na svojo starost je to igra, ki je ni izkusilo veliko mlajših igralcev. Nedolgo nazaj je uspelo skupini navdušencev predelati celotno izvorno kodo in na PC-ju ustvariti predelavo, ki podpira modifikacije in tako je ta projekt morda najboljši način, da ponovno ali pa prvič izkusite to igričarsko klasiko. A za igranje se boste morali malce ukvarjati z datotekami, kar ne bo šlo na račun vsakega nedeljskega igralca, ki bi rad samo kliknil in igral.

Teh skrbi je zdaj konec, saj se je na spletu pojavila polna verzija igre, do katere lahko dostopamo preko povsem navadnega brskalnika. Preprosto kliknite naslednjo povezavo in že lahko začnete z igranjem. Ne potrebujete opraviti niti nobene registracije – ob zagonu pritisnete tipko Enter, nato pa za igranje uporabljate smerne tipke in X ter C za skok in udarec. Podprti so celo kontrolerji, ki jih igra zazna samodejno.

Zadeva je res čudovita, a če kaj poznamo Nintendo, bo ta kmalu požugal z odvetniki in stran ukinil. A do takrat se lahko povsem brez skrbi pozabavate – ob zaprtju zavihka in ponovnem zagonu bodo vaši shranjeni položaji ostali nared za nadaljnje igranje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime