Fortnite dobil novo optimizacijo, ki omogoča igranje na šibkih PC sistemih

Razvijalec Epic Games poskuša svojo igro Fortnite pripeljati na prav vse sisteme in igranje omogočiti tudi vsem tistim, ki v svojih računalnikih nosite šibko strojno opremo. Bazo igralcev vsekakor potrebujejo, saj se trenutno vlačijo po sodiščih z Applom, Fortnite pa je med tem odsoten iz iPhone naprav, kar se zagotovo pozna pri zaslužku.

Tako so v igro zdaj vpeljali nov optimizacijski način “Performance Mode”, ki je zaenkrat v alfa testiranju. Nov grafični način lahko izberete v nastavitvah igre, ob izbiri pa bo grafična podoba znižana na minimum, kar bo pošteno zvišalo število sličic na sekundo.

fortnite

Preskok v optimizaciji je res silovit, na kar nakazuje zgornja slika. Igro lahko zdaj poganjate tudi na sistemih, ki imajo integrirane grafične rešitve. V primeru Intel UHD Graphics 620 je optimizacija skoraj kar trikrat boljša in tako bodo tudi nedeljski igralci lahko izkusili čudovit občutek igranja pri 60 sličicah na sekundo.

Poleg tega lahko zdaj onemogočite prenos tekstur visoke ločljivosti, ki znašajo malce več kot 16 GB. Tako zdaj celotna igra na disku znaša vsega 18 GB, kar je super, če se borite z omejenim prostorom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime