Nintendo poroča o rekordnem finančnem letu

Leto 2020 je bila za proizvajalce zabavne elektronike naravnost neverjetno. Sony in Microsoft še danes ne moreta dohitevati ponudbe in konzole PlayStation 5 in Xbox Series X izginjajo iz trgovskih polic tako hitro kot jih lahko dostavijo, slabo pa ne gre niti Nintendu z njihovo nekoliko starejšo konzolo Switch.

Japonski gigant je včeraj izdal novo finančno poročilo, notri pa lahko najdemo nekaj sila zanimivih informacij. Leto 2020 je pri Nintendu pripeljalo do rekordnega, 6 milijard dolarskega dobička iz poslovanja ter drugega najboljšega rezultata v prodaji, saj so so zaslužili 16,1 milijarde dolarjev, kar je le malo manj od leta 2019, ko je v blagajne nakapalo 16,8 milijarde dolarjev.

nintendo switch

Vse to pomeni, da se konzolo Nintendo Switch prodajajo kot za med. V obtok so spravili 84,6 milijonov Switchev – 28,8 milijona se jih je prodalo samo v letu 2020. V to številko sta všteta oba modela, torej klasični Switch in ročna verzija Switch Lite, ki predstavlja več kot polovico prodaje.

Do sedaj so prodali preko 587 milijonov iger, veliko pa je k tej številki pripomogel igričarski hit Animal Crossing: New Horizon, ki je v samo enem letu prodal 32,6 milijona kopij. Pri tem so mu pomagale še druge igre kot so Super Smash Bro. Ultimate, Zelda: Breath of the Wild, Pokemon Sword and Shield ter Super Mario Odyssey – vsaka od teh je prodala več kot 20 milijonov izvodov. Na vrhu se še vedno nahaja Mario Kart 8 Deluxe, ki je do sedaj prodal 35,4 milijona kopij igre.

Nintendo je našel uspeh tudi pri bolj originalnih idejah, saj se je denimo njihova zabavna fitnes naprava Ring Fit do sedaj razprodala v več kot 10 milijonov primerkih.

Založnik sicer predvideva, da se bojo njihovi finančni rezultati v prihajajočem letu nekoliko umirili, saj globalna koronavirus kriza počasi popušča, tako da se zna tudi prodaja počasi umiriti. A Switch je zaenkrat na poti, da postane njihova najbolje prodajana sobna konzola, saj samo še malo zaostaja za Wii-jem, ki v svojem obstoju razposlal 101 milijonov izvodov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime