Epic Games je Sony ponudil 200 milijonov dolarjev za njegove ekskluzive

Bitka med Epicom in Applom se nadaljuje in za zdaj še ni jasno kdo bo na koncu postal zmagovalec. Sojenje pa je hudo zanimivo za vse igralce in novinarje, saj je med deljenjem odvetniških klofut na površje prilezlo kar nekaj informacij glede obeh podjetij.

Epic je za svojo trgovino Epic Games pripravljen zapraviti celo premoženje, a to smo že vedeli. A nismo vedeli, kako globoko je bil založnik pripravljen poseči v svojo zalogo Fortnite prihrankov, da bi na svojo stran pridobil PC igričarsko publiko.

epic games

Sodni dokumenti so zdaj razkrili, da je Epic ponudil Sonyju kar 200 milijonov dolarjev za predelavo štirih do šestih njegovih PlayStation ekskluziv. Dokument žal ni razkril ali je bila na koncu kupčija sklenjena ali ne ter kakšna je bila končna številka barantanja. Ob ponudbi je zapisana kratica MG+, kar pomeni “Minimal Guarantee”. To je v bistvu zagotovilo, da je to minimalna količina denarja, ki jo bo Epic izplačal prodajalcu, pa če se igra proda ali pa povsem pogrne na blagajnah. Sony je do sedaj na Epic Games trgovino poslal dve ekskluzivi in to sta ReadySet Heroes in Predator: Hunting Grounds, medtem ko sta bolj popularna naslova Horizon Zero Dawn in prihajajoči Days Gone istočasno izšla tudi na Steamu.

Partnerstvo med Sonyjem in Epic Gamesom je tako še precej skrivnostno, saj je morda to še v razvoju. Sony je denimo pred kratkim v Epic Games platformo investiral 200 milijonov dolarjev, tako da plodove njunega sodelovanja morda še nismo videli.

Sodni dokumenti so tudi razkrili, da je Epic podobno ponudbo podal Microsoftu, a ta jim ni bil naklonjen, saj jih smatrajo kot konkurenco. Epic je celo poslal ponudbo Nintendu za njegove ekskluzive, a pri tem poskusu so sami zapisali, da je to bolj strel v temo, saj je Nintendo znan po temu, da ne mara PC platforme.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime