Sony pričakuje pomanjkanje zalog konzol PlayStation 5 tudi v 2022

Včeraj sem si vzel uro časa in sem si naložil eno preprosto nalogo: je mogoče v Evropi dobiti eno od novejših konzol za normalno ceno? Najprej sem začel s konzolo Xbox Series X, ki je na stari celini manj popularna, tako da morda kje še niso pokupili vsega. In dejansko sem imel pri brskanju nekaj sreče, saj sem v Poljski našel trgovino, ki je prodajala paket konzole in igre za skromnih 560 €. Seveda ostaja vprašanje, ali bi nato po pošti dobil škatlo kamnov, vendar pa je stran bila videti legitimna in bi verjetno dobil obljubljeno.

Za PlayStation 5 takšne sreče nisem imel. Ta mitološki izdelek je razprodan povsod, brez izjeme. Edina možnost za nakup so razni Ebay oglasi prekupčevalcev, ki bodo z veseljem od vas vzeli od 700 € dalje. Ter vam verjetno na koncu tudi dostavili paket kamnov ali sršenov.

Tako privržencem Sonyjevega sistema ne ostane drugega, kot pa da se zaloge osvežijo in da morda končno skladišča zadostijo povpraševanju. Navsezadnje je konzola izšla novembra, tako da bi morala iti kriza počasi mimo, kajne?

Žal temu ni tako in zdi se, da je zaloga v letu 2021 še slabša kot prej. Sonyjev šef financ Hiroki Totoki je v svojem poročilu investitorjem izjavil, da se po njegovem povpraševanje po PlayStationu 5 letos ne bo umirilo in da Sony ne bi mogel zadostiti vsem zahtevam, pa četudi bi jim nekako uspelo povečati proizvodnjo. Tako pričakuje pomanjkanje ne samo letos, ampak tudi naslednje leto, kar je slaba novica za vse tiste, ki ste si želeli v kratkem nadgraditi dnevnosobno konzolno izkušnjo.

Kriza se nadaljuje tudi drugje. Kot vemo so grafične kartice tudi postale izjemno redka dobrina, težave pa so se začele seliti tudi na Nintendo Switch konzole, saj je Nintendo opozoril, da se zna tudi tam kmalu pojaviti pomanjkanje zalog.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime