BC Vault One – kripto denarnica izpod slovenskih rok

Slovenci imamo radi kriptovalute in samo vprašanje časa je bilo, da bo nekdo v naši podalpski deželici zavihal rokave in spočel prvo slovensko fizično kripto denarnico. To nalogo je zdaj opravilo podjetje REAL iz Maribora, na test pa so nam prijazno poslali svoj zanimiv produkt BC Vault One.

BC VAULT
Paket vsebuje prav vse, kar bi od njega tudi pričakovali.

Paket je preprost, a vsebuje vse tisto, kar sodobni kripto trgovec od takšne naprave tudi pričakuje. Pri fizičnih kripto denarnicah je vedno pomembno preveriti pakiranje, ki mora biti nepredrto, te zadeve pa je vedno treba kupiti od uradnih prodajalcev, saj vam zna drugače kdo v notranjost poriniti kašno zlonamerno kodo, ki vam lahko mimogrede izmakne digitalno bogastvo.

Paket sestavlja sama fizična denarnica Vault One ter USB-C kabel, oba pa na sebi nosita pečata, ki zagotovita, da je naprava čista. Poleg tega znotraj škatlice najdemo štiri nalepke, 1 GB veliko Micro SD kartico in kratek vodič za uporabo.

BC VAULT
Pred uporabo je treba najprej poskrbeti za PIN in globalno geslo.

Preden lahko začnete na denarnico veselo nalagati svoj kripto imperij je seveda treba poskrbeti za varnost. Iz USB-C kabla tako odstranimo zaščito in BC Vault preko USB vhoda povežemo na računalnik. Nato napravo malce potresemo in s tem sprožimo generator naključnih kod.

Priporočamo obisk spletne strani BC Vault First kjer najdete vodič, nato pa je treba nastaviti tudi PIN geslo same naprave, ki ga ustvarimo preko pritiskanja na smerne gumbe, ki se nahajajo na desni strani denarnice. Pri nastavljanju gesla in PINA-a je treba biti presneto pozoren, saj tu ni prostora za napake in če katerega od njiju pozabite, potem BC Vault One postane samo obtežilnik papirja.

BC Vault One daje ogromno poudarka na varnost. Zašifrirano je prav vse in kakšen heker bo imel veliko težav, da premaga vse zaščite in se dokoplje do vaših ključev. Ti so šifrirani in naprava jih shrani na izredno vzdržljiv in hiter feroelektrični pomnilnik, te zasebne ključe pa lahko nato tudi varnostno kopirate na micro SD kartico ali natisnete na papir.

BC VAULT
Vse delamo preko enega programa in za delo se ni treba zanašati na programske rešitve tretjih strani.

REAL Security je celo tako prepričan v varnost svoje naprave, da so na njo posadili zasebni ključ, ki ima v sebi javni naslov, na tem pa se nahaja pravo bogastvo v obliki 1 Bitcoina. Če kateremu uporabniku uspe premagati vse zaščite in dejansko vdreti v napravo, potem lahko brez problema obišče naslov in si na svoj račun prenakaže 1 BTC. Do sedaj se še ni našel junak, ki bi mu to uspelo je pa nekaj junakov poslalo gor kovance.

BC Vault se izkaže tudi na področju uporabe. Vse vaše kriptovalute lahko pošiljate in prejemate preko njihove lastne aplikacije. Podporo so prejele vse trenutno najbolj popularne kriptovalute, kot so Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin, Tron, BINANCE Coin, Bitcoin Cash in Bitcoin Gold in vse valute ERC-20 valute, ki jih je več kot 200.000. Poln seznam podprtih valut si lahko preberete na naslednji povezavi. Denarnica omogoča tudi osnovno trgovanje s kriptovalutami.

BC VAULT
Delo je hitro in preprosto.

Povejmo še nekaj o uporabniški izkušnji same fizične denarnice. BC Vault zna koga malce spomniti na iPod Shuffle. V nasprotju z drugimi denarnicami, ki so vedno majhne in imajo komaj kaj zaslona, ima BC Vault ekran, ki v premer meri 2,42 palca ta pa lahko prikaže sliko ločljivosti 128×64. To ni ravno 4K slika, a vseeno je ločljivost dovolj velika, da lahko vidite kaj delate. Pri upravljanju naprave prav pride tudi smerne tipke, ki omogočajo premikanje v štiri smeri s sredinskim pritiskom, ki potrdi vaše vnose.

Za tiste, ki date kaj na podobo, je tudi omogočeno dodatno vizualno okraševanje fizične denarnice. Na uradni strani si lahko izberete barvo in cel dodate ozadje po meri, ki lahko vsebuje različne ikone in napise. Dizajn lahko ustvarite tudi povsem sami in ga naložite na stran, proizvajalec pa bo nato spočel vašo po meri ustvarjeno denarnico.

Lahko rečemo, da gre za več kot spodobno denarnico in vsebuje vse kar se pričakuje od kripto denarnice. Uporabniški vmesnik na računalniku je zelo pregleden in enostaven za uporabo, navodila za uporabo pa so jasno zapisana na njihov spletni strani. Mogoče denarnica ne bo zmagala nagrade za najbolj moderen design ampak definitivno to tudi ni cilj. Do sedaj denarnico nepridipravom še ni uspelo zlomiti in to je na koncu največ kar šteje.

BC VAULT
Ustvarimo lahko cel kup denarnic.

BC Vault je tako ena najbolj varnih denarnic, ki jih lahko trenutno kupite, hkrati pa ponuja uporabniško izkušnjo, ki je udobna, hitra in odzivna. Mariborčani zanjo zahtevajo 160 € in čeprav na trgu obstajajo bolj poceni izdelki, boste pri vseh njih našli kakšno manjšo pomanjkljivost, medtem ko BC Vault vse najboljše karakteristike združi na enem mestu. Podjetje je v zadnjih mesecih tudi zelo aktivno začelo prodirati na tuje trge in govori se tudi o povezavi s svetovno kripto borzo Crypto.com, ki bo zagotovo denarnici prinesla tudi prepoznavnost drugod po svetu.

V kolikor se odpravljate v kripto svet priporočamo menjalnico Binance (klikni me) kjer lahko kupite svoje prve kovance in jih nato naložite na denarnico BC Vault.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Slovenci smo naredili pošteno kripto denarnico, ki sicer ne bo osvojila modnih pist, a to niti ni tako pomembno. Važna je uporabnost in varnost, ki je pri BC Vault naravnost vrhunska. Dodajte k vsemu temu večji zaslon in dobite res privlačen izdelek, ki vsebuje tudi ugodno ceno.

Sveže recenzije

Več

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Slovenci smo naredili pošteno kripto denarnico, ki sicer ne bo osvojila modnih pist, a to niti ni tako pomembno. Važna je uporabnost in varnost, ki je pri BC Vault naravnost vrhunska. Dodajte k vsemu temu večji zaslon in dobite res privlačen izdelek, ki vsebuje tudi ugodno ceno.BC Vault One - kripto denarnica izpod slovenskih rok