Paramount bo junija izdal 4K zbirko vseh štirih Indiana Jones filmov

Naslednji mesec bo franšiza Indiana Jones praznovala že sovje 40 leto obstoja. Vse se je namreč začelo leta 1981 s filmom Raiders of the Lost Ark, ko je Harrison Ford prvič nadel arheološki klobuk karizmatičnega lovca na zaklade, zadnjič pa je Indy stopil na kino platna leta 2008 z malce zmedenim filmom Kingdom of the Crystal Skull.

Trenutno poteka snemanje petega dela, založnik Paramount pa želi obeležiti svečani rojstni dan s prav posebno Blu-ray zbirko filmov, ki bo nosila malce neoriginalen naslov 4-Movie Collection.

Zbirka obsega vse štiri filme, torej Raiders of the Lost Ark, Temple of Doom, Last Crusade in Kingdom of the Crystal Skull, vsi ti pa bodo predelani v ločljivost 4K. Zvišana pa ni bila samo ločljivost, saj so predelali tudi nekatere barvne tone ter dodali podporo za HDR10 in Dolby Vision. Vse skupaj je bilo narejeno pod budnim očesom režiserja Stevena Spielberga, tako da se med predelavo ni izgubil duh teh filmov.

Nadgrajen bo tudi zvok: ta bo zdaj vseboval Dolby Atmos tehnologijo, za predelavo pa je poskrbel Ben Burtt, ki je bil zraven že pri izvirni glasbi za film Raiders of the Lost Ark.

Paket filmov prihaja 10. junija, na Amazonu si lahko svojo kopijo rezervirate za 90 €. Na voljo bo tudi Steelbook različica, ki jo dobite lahko ekskluzivno na Zavviju za dobrih 150 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime