Audio-Technica AT2020USB+ in ATR2500x-USB – odličen par mikrofonov, ki bo pokril praktično vse vaše zahteve

Vsak, ki se je kdaj ukvarjal s snemanjem videov vam bo znal povedati, da je delanje posnetkov prava zabava, a da se pri temu početju skriva en vidik, ki velikokrat kravžlja živce. Govorimo seveda o zvoku, ki je zagotovo uničil že veliko posnetkov, saj je ustvarjalec začel urejati svoj video v programu, nato pa je ugotovil, da se je zalomilo pri zvoku, ki je sredi snemanja postal šumeč, preveč tih ali pa je pobiral ozadne šume, ki tam ne bi smeli biti.

Sam se z zvokom ne maram preveč ubadati in zato na tem področju rad uporabim rešitev, ki je preprosta in hitra. Ravno zato sem bil nedavno navdušen nad parom mikrofonov ATR2500x-USB in AT2020USB+, ki mi jih je prijazno na test poslalo podjetje Audio-Technica.

audio technica
Audio-Technica ATR2500x-USB je enostaven za namestitev.

Mikrofona sta si na prvi pogled dokaj podobna. ATR2500x-USB vsebuje sam mikrofon, trinožno stojalo, USB-C v USB-A kabel in USB-C v USB-C kabel. AT2020USB+ prav tako drži trinožno stojalo, ki pa je malce težje ter samo en kabel, ki mikrofon poveže v USB-A odprtino na PC-ju. Zraven dobite tudi zaščitno torbico, a pogrešal sem dodatni USB-C kabel, ki bi omogočal povezavo na telefone. Mikrofona sta zgrajena dovolj kvalitetno in delujeta dovolj čvrsto, da hitro dobiš občutek, da je pred tabo kvaliteten izdelek, ki bo tudi preživel kakšen padec iz mize.

Dobra novica je, da sta oba mikrofona za uporabo povsem preprosta. Enostavno ju vključimo v USB vhod in gonilniki se naložijo samodejno, za uporabo pa ne potrebujete nobene dodatne programske opreme. Tako mikrofon samo priklopite, zaženete Audacity in v nekaj sekundah že lahko začnete snemanje.

at2020usb+
AT2020usb+ se ponaša z dodatnim drsnikom za mešanje zvoka.

ATR2500x na sebi nosi dva gumba za višanje ali nižanje glasnosti ter 3,5 mm vhod za slušalke, medtem ko ima AT2020USB+ poleg vsega tega tudi dodaten drsnik, ki ponuja snemanje s prej posnetim zvočnim ozadjem. Vhod za slušalke vam omogoča, da lahko takoj in brez zamika slišite svojo povedano besedo, tako da lahko dinamično prilagajate nastavitve jakosti, dokler ne dobite tistega popolnega zvoka za svoje lastne potrebe. Pri obeh boste našli tudi privlačno in minimalistično modro osvetljavo, ki kaže, da je mikrofon dejansko priključen na napajanje in pripravljen za uporabo in da ne govorite v prazno.

audio technica
Samo priklopite v USB vhod, brez iskanja dodatnih gonilnikov.

Oba mikrofona sta kondenzatorska, kar pomeni, da sta namenjena snemanju samo ene osebe, ki se nahaja v mirnem okolju in govori direktno v mikrofon. To je pomembna postavka, saj so kondenzatorski mikrofoni znani po temu, da vse preveč radi pobirajo ozadne šume in druge zvoke. AT2020USB+ je pri temu še posebej občutljiv, tako da ta par mikrofonov ni ravno priročen, če želite opravljati intervjuje, kjer bi si naenkrat v besedo skakala dva govorca, prav tako z njimi ne bi ravno snemal kakšne inštrumentalne glasbe. To resda malce omeji njuno vsestranskost, a dobra novica je, da sta pri tej svoji nalogi odlična.

Zvok je jasen, čist in ima da dobre rezultate pri visokih ali pa nizkih tonih, tako da ga lahko po rezultatih približamo tudi profesionalnim in hkrati dražjim rešitvam. Za najboljše rezultate je treba oba mikrofona položiti na idealno razdaljo, dobra novica pa je tudi to, da oba mikrofona s sabo prinašata stojali, moč pa ju je tudi namestiti na montažno roko. Dodajte k temu še “pop” filter in mimogrede boste ustvarjali posnetke visoke kvalitete.

ATR2500x-USB vsebuje priklop USB-C, tako da lahko morebitni izgubljeni/okvarjeni kabel hitro zamenjamo.

AT2020USB+ in ATR2500x sta tako odličen par mikrofonov, ki nosita tudi udobno ceno. AT2020 USB+ je malce dražji, saj omogoča malce več prilagajanja med snemanjem, a če boste mikrofon uporabljali samo za YouTube in Twitch prenose v živo, potem vam bolj priporočam nakup ATR2500x-USB, saj ponuja enako kvaliteto snemanja kot njegov brat, s tem da boste prihranili ravno dovolj denarja, da si lahko dokupite še kakšen “pop” filter ali pa boljše stojalo.

Za to ceno, kvaliteto in enostavnost uporabe na trgu trenutno ne boste našli boljše ponudbe in če ste povprečni uporabnik, bosta oba mikrofona več kot zadostila vsem vašim potrebam.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Audio-Technica je z mikrofonoma AT2020USB+ in ATR2500x-USB zadela v polno in vsem uporabnikom ponudila odlično razmerje med ceno in tehničnimi lastnostmi. Kondenzatorska mikrofona sta namenjena vsem uporabnikom, ki gradijo posnetke za pretočne platforme tipa YouTube in Twitch, zaradi svoje občutljivosti pa nista ravno primerna za snemanje intervjujev.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Audio-Technica je z mikrofonoma AT2020USB+ in ATR2500x-USB zadela v polno in vsem uporabnikom ponudila odlično razmerje med ceno in tehničnimi lastnostmi. Kondenzatorska mikrofona sta namenjena vsem uporabnikom, ki gradijo posnetke za pretočne platforme tipa YouTube in Twitch, zaradi svoje občutljivosti pa nista ravno primerna za snemanje intervjujev.Audio-Technica AT2020USB+ in ATR2500x-USB - odličen par mikrofonov, ki bo pokril praktično vse vaše zahteve