Microsoft bo naslednje leto uradno upokojil Internet Explorer

Internet Explorer je imel burno zgodovino in Microsoft je z njim ob razširjanju interneta ubil nekaj pogumnih izzivalcev kot je denimo nekdaj popularni brskalnik Netscape. Zdaj se je Microsoft odločil, da je nastopil čas, ko bo ta stari bojevnik za vedno zapustil naše računalnike in se odpravil v Valhallo.

Microsoft je začel z ugašanjem Explorerja že leta 2015, ko je na trg pripeljal svoji novi brskalnik Edge. Od takrat dalje je vse svoje napore vložil v posodabljanje Edga, medtem ko je Internet Explorer dobil svojo zadnjo posodobitev leta 2013, od takrat pa mu je razvijalec samo še dodajal razne varnostne popravke.

Microsoft je v svojem blog zapisu razložil, da se zdaj približuje konec podpore za nekdaj slavni brskalnik. Internet Explorer že zdaj dobiva samo mesečne posodobitve, medtem ko je Edge krpan veliko pogosteje. Varnost brskalnika je skozi leta padla pod sprejemljivo raven in Microsoftu se preprosto več ne zdi smiselno podpirati dva različna brskalnika, kjer je eden od teh ostal globoko v preteklosti. Razvijalec bo tako brskalniku umaknil podporo naslednje leto – natančneje se bo to zgodilo 15. junija 2022.

Škode ne bo prevelike, saj raziskave trga pravijo, da Internet Explorer uporablja samo malce več kot 5 % internetnih uporabnikov. A vseeno je to del internetne zgodovine, ki se bo od nas za vedno poslovil in prav je, da se ga spomnimo vsaj z novico.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime