Nekomu je uspelo predelati Red Dead Redemption 2 v VR

Luke Ross je en sam človek, ki dela vse tisto, kar bi v bistvu moral narediti razvijalec Rockstar. Tip je namreč v preteklosti lastnoročno poskrbel za predelavo igre GTA 5 v igranje na VR napravah in njegova modifikacija R.E.A.L GTA 5 VR je za prenos in uporabo povsem brezplačna.

Zdaj se je odločil zagrabiti še za Red Dead Redemption 2 in tudi ta naslov preseliti v VR pogled. Modifikacija je trenutno v Zgodnjem dostopu, za razliko od GTA 5 moda pa ta ni brezplačna, ampak je zaklenjena za njegovim Patreonom.

Luke je namreč za predelavo zapravil dolgega pol leta razvojnega časa in čas ni brezplačen. Poleg tega za Red Dead Redemption 2 ni mogel uporabiti vseh tistih razvojnih trikov, ki jih je uporabil pri GTA 5, saj je RDR 2 veliko bolj napredna igra – razlika je že v tem, da GTA 5 uporablja DX 11, medtem ko kavbojščina podpira DX12 in Vulkan.

Zaradi tega je moral razvoj začeti praktično od začetka. Za odklep modifikacije boste morali odšteti 10 $, kar bo omogočilo Luku, da še naprej dela na razvoju modifikacije in tej dodaja nove lastnosti in odpravlja hrošče. Kakor lahko vidite iz posnetka je zadeva že zdaj igralna, a trenutno podpira samo igranje preko igralnega ploščka. Luke ima tudi načrte za predelave drugih popularnih iger, kot so Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed Valhalla, Horizon Zero Dawn in Watch Dogs Legion.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime