Starfield naj bi izšel šele enkrat pozno v 2022

Zadnja igra, ki smo jo prejeli iz strani slavnega razvijalca Bethesda Softworks je bila Fallout 76, ta pa zaradi vseh svojih težav ni ravno požela slave. Razvijalec je že leta 2018 najavil, da dela na povsem novi vesoljski RPG avanturi z imenom Starfield, a od takrat kakšnega igralnega napovednika ali pa vsaj bolj podrobnih informacij nismo slišali.

Igralci so goreče upali, da bodo letos končno dobili kako novo informacijo in nemara se zna celo zgoditi, da bo Starfield izšel še v letu 2021. A vse te upe je včeraj uničil priznani novinar Jason Schreier, ki velja za morda najbolj zaupljiv vir v igričarski industriji. Na Twitterju se je spotaknil ob govorico, da bo Starfield izšel še letos in to čenčo hitro pokopal.

Razvojna ekipa za Starfield je bila izjemno majhna vse do leta 2019, saj so vsi pri Bethesdi delali na Falloutu 76 vse do njegovega izida. Če je to res potem je igra prejela samo dve leti polnega razvoja, kar za tako obsežen projekt preprosto ni dovolj. Večji naslovi, še posebej takšni z odprtimi svetovi, za svoj poln razvoj zahtevajo nekje 4 leta, k temu pa morate še prišteti koronavirus, ki je delo zagotovo upočasnil.

Jason je še dodal, da se bo Starfield resda pojavil na E3-ju, ki se bo odvil že naslednji mesec. Microsoft je že potrdil udeležbo, a ni še znano, kateri dan in uro bodo skočili na oder in predstavili svoje Xbox in PC naslove. A ne pričakujte, da bo igra izšla letos, ampak šele enkrat pozno naslednje leto, če ne celo v 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime