Pazljivo pri naročanju Xbox Series X konzole, saj vas na vrhu Googla čaka goljufiva trgovina

Nadaljuje se pomanjkanje konzol, ki je zaobjelo cel svet. Te dni je praktično nemogoče v roke dobiti katerokoli od novih konzol, pa naj bo to PlayStation 5 ali pa Xbox Series X in njegov mlajši brat S. Seveda lahko kakšen primerek od teh konzol kupite na Ebayju, a boste zanjo odšteli vsaj še enkrat višjo ceno, nakup pa prav tako ni garantiran.

Igralci tako povsod vohajo za novimi zalogami in ni seveda trajalo dolgo, da so se pojavili malopridneži, ki želijo izkoristiti obupane stranke ter jim iz žepa odtegniti težko pridelan denar.

Te dni se je na spletu pojavila nova nevarnost. Na Googlu boste namreč ob vtipkanju ključnih besede “Buy Xbox Series X” naleteli na spletno stran microsoft-xbox.eu. Ta stran je ob tem iskalnem nizu celo na prvem mestu in je tudi podprta z oglasi.

Tudi sama spletna stran je za evropskega kupca po izgledu povsem legitimna. Na vrhu boste našli zapis, da je zadeva na zalogi in je na voljo samo na območju EU-ja in Združenega kraljestva. Na voljo sta obe konzoli Xbox Series X in S ter razni dodatki, kot so igralni ploščki, slušalke in spominske kartice. Vse to ima normalno ceno in je na zalogi.

Kakšen nepoznavalec bi zato lahko hitro zagrabil ponudbo in zadevo naročil. A žal je vse skupaj samo dobro zamaskiran nateg, ki vam bo pobral denar iz računa, v zameno pa boste dobili en velik, prazen nič.

Vsi, ki spremljate trg boste vedeli, da so Xbox konzole praktično takoj razprodane na vseh Amazon straneh, prav tako takoj izginejo iz slovenskih trgovin. Zakaj bi potem Microsoft skrival konzole in te ne bi bile razprodane?

Microsoft prav tako Xbox konzol ne prodaja uradno v Sloveniji, a na tej strani lahko zadevo kar magično naročite neposredno na svoj dom. Ena od bližjih držav, ki jih Microsoft uradno podpira je Nemčija in kakor lahko vidite na uradni strani, so zaloge povsem razprodane.

Nov dokaz o goljufiji je tudi sama domena. Če jo pogledamo preko spletne strani who.is lahko vidimo, da stran skriva svojo identiteto, medtem ko je pri pravi microsoft.com spletni strani lepo zapisano, da domena pripada Microsoftu.

Stran je očitno že pridobila nekaj žrtev. Ena od teh je uporabnike opozorila na Redditu, zapisal pa je tudi, da se bo moral očitno od denarja moral posloviti. Nekdo je tudi pisal na uraden e-mail goljufive strani in kakor lahko vidite v odgovoru mrgoli pravopisnih napak, ki si jih pravi Microsoft ne bi nikoli privoščil.

Bodite previdni pri spletnem kupovanju. Če imate čas lahko to lažno stran prijavite Microsoftu in tudi Googlu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime