Kje te dni kupiti PlayStation 5?

Mineva pol leta, odkar je na trg prišla konzola PlayStation 5 in človek bi pričakoval, da bo Sony počasi načrtoval Slim verzijo, a realnost je žal drugačna. Zaradi pomanjkanja čipov zalog preprosto ni in vsaka trgovina, ki dobi kakšno konzolo, to proda takoj. Razmere so enake za večje in manjše trgovine, dodatno pa štrene mešajo razni preprodajalci, ki preko armije računalniško vodenih botov pokupijo vse zaloge in nato te po vsaj še enkrat večji ceni prodajajo na Ebayju.

Skratka, razmere so danes zelo drugačne kot pa leta 2019, ko je človek lahko stopil v trgovino, iz police zagrabil primerek konzole ter nato to še isti dan priključil doma. Za nakup se je tako treba pripraviti vnaprej in ta članek vam bo poskušal predstaviti nekaj trikov, ki vam znajo omogočiti nakup konzole PlayStation 5 še letos.

Stanje v Sloveniji

V Sloveniji je PlayStation znamka veliko bolj priljubljena kot pa Microsoftov Xbox in zato je zanimanje med ponudniki veliko večje. Tako v naši podalpski deželi najdemo kar nekaj trgovin, ki imajo možnost prodaje konzol PlayStation 5.

Imamo celo nekaj specializiranih trgovin, ki se ukvarjajo izključno s prodajo konzol in te trgovine so bile spočetka najbolj oblegane. Če se odločate za nakup konzole zdaj, potem pri teh trgovcih žal ne boste imeli sreče. Konzolko in Goblin še vedno nista izpolnila vseh prednaročil, nekateri pa pri njiju čakajo že mesece. Goblin je na svoji strani celo zapisal, da za letos ne pričakuje nove dobave, zato so tudi preklicali možnost prednaročila. Game Center po drugi strani omogoča prednaročilo, a tudi tam se lahko pripravite na dolgo čakanje. Enako možnost prednaročil dopušča PlayGame, a tudi tam vas čaka kar nekaj bivanja v čakalnici.

Mimogrede, uradna cena konzol PlayStation 5 in PlayStation 5 Digital sta 499 € in 399 €. Imejte to v mislih, če vas zanima kak oglas na Bolhi ali Ebayju.

Konzolko:

Goblin:

Game Center:

PlayGame:

Tako, za nami so manjše trgovine, poglejmo si zdaj tiste večje. Dobra novica pri teh je to, da prednaročil ne pobirajo, tako da imate lahko ob morebitni novi zalogi srečo in celo lahko kupite konzolo PlayStation 5. Kjer je možno obljukajte možnost “Obvesti me”, kar bo trgovini omogočilo, da vam ob prvi zalogi pošljejo e-mail in če boste na pravem mestu ob pravem času, potem celo znate izdelek prenesti v košarico.

EIGRE:

Mimovrste:

Big Bang:

Telekom Slovenije:

A1:

Harvey Norman:

Igabiba:

ACSSONY:

Tujina

Tako, opravili ste morebitna prednaročila ali pa se naročili na obveščanje. Naredili ste prvi korak do nove konzole, zdaj pa si oglejmo, kako je s tujino. Naročanje konzol je bilo iz tujine včasih lažje, a ker je Združeno kraljestvo zaradi Brexita izstopilo iz EU-ja, se je veliko njihovih trgovin odločilo, da svojih izdelkov preprosto ne bodo pošiljali izven svojih meja.

Za tujino se je tako najbolje osredotočiti na Amazonove različne veje, saj vsaka od njih dobiva svoje zaloge in te pošilja tudi k nam. Pri njih ni možnosti prednaročanja, lahko pa se naročite na obveščanje zalog. Priporočamo vam, da si obe konzoli dodate tudi na seznam želja, saj gre tako včasih naročilo hitreje skozi.

Amazon Nemčija

Amazon Italija

Amazon UK

Amazon Francija

Amazon Španija

Dodatni triki

Okoli nakupa konzol se je zaradi pomanjkanja zalog razvila že prava znanost in za vas smo pripravili nekaj priročnih trikov, ki vam znajo pomagati pred “konkurenco”.

Najprej je treba omeniti spletno stran NowInStock. Ta pod eno streho združuje imenik Amazonovih trgovin in vsako minuto osvežuje njihove inventarje. Najprej opravite registracijo, nato pa v zgornjem desnem kotu izberete želeno državo ter nato tudi izdelek. Nato obkljukate želeni izdelek in se naročite na obveščanje preko e-mail sporočil ali pa opozorila v brskalniku. Zadeva je dobra kot pregledovalnik, a za obveščanje niti ni tako priročna, saj je stran preprosto preobremenjena. Pred kratkim je denimo Amazon UK dobil novo zalogo PlayStation 5 konzol, dobil pa nisem nobenega obvestila.

Na temu mestu je veliko boljši Discord. Zaradi pomanjkanja zalog se je namreč oblikovala prava skupnost, ki skupaj ždi v kanalih in si pomaga do konzol. Eden najbolj popularnih takšnih kanalov je Stock Checker, ki neprestano preverja zaloge konzol. Skupnost se sicer vrti glede zalog v Združenem kraljestvu, a tam lahko najdete tudi opozorila za UK Amazon, ki so presneto hitra. Zadeva preverjeno deluje, saj člani redno poročajo o uspehu pridobitve konzole, poleg tega pa si med sabo radi pomagajo. Alternativno lahko svojo srečo poskušate tudi z nemško Disocrd stranjo PS5 Drops Germany, a seveda je treba v zakup vzeti dejstvo, da v kanalu vsi govorijo nemško.

Zaključek

Tako, to je bilo nekaj preprostih trikov, ki vam znajo pomagati do nove konzole PlayStation 5. Zdaj se veliko bolje pripravljeni za boj proti masi željnih igričarjev in preprodajalcev, ki na vse načine želijo priti do nove obtelevizorske škatlice.

Če smo kakšno trgovino ali trik izpustili, ga prosimo zapišite v komentar in zadeva bo dodana v članek. Bodite brez skrbi, konzolo boste letos lahko držali v rokah – če ne prej, pa na našem NEST Expo dogodku konec leta, kjer bo možno v roke podati DualSense igralni plošček in uživati v čudovitih PS5 ekskluzivah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime