Igralci hudo razburjeni nad prvim dodatkom za igro Elite Dangerous

Zgraditi zanimivo simulacijo prevažanja po vesolju je hudo komplicirano opravilo. Dokaz o temu je denimo igra Star Citizen, ki je v razvoju že toliko časa, da veliko igralcev sklepa, da je vse skupaj samo en velik nateg. Navdušenci nad vesoljskimi pustolovščinami so se tako zatekli v objem igre Elite Dangerous, ki danes šteje že 7 let, nedavno pa je razvijalec Frontier Developments izdal tudi prvo večjo razširitev Odyssey.

Ta je igralcem končno omogočila, da zapustijo kabine svojih vesoljskih plovil in pretegnejo noge, saj dodatek omogoča pristajanje na planetih in raziskovanje le-teh s preprostim sprehajanjem. To je ogromen podvig, a problem je v tem, da se je izid zgodil prezgodaj in Odyssey je na nič hudega sluteče vesoljske pustolovce stresel goro hroščev.

In to niso samo neke manjše tehnične težavnosti, čeprav tudi teh mrgoli. Igralci poročaju o poštenem padcu sličic na sekundo in to tudi na grafičnih beštijah tipa RTX 3090, ki skačejo med 20 in 30 sličicami na sekundo. Tu so potem hujše zablode, kot je denimo vožnja z vesoljskim taksijem, ki se lahko ujame v letenje v zanki in iz tega ni rešitve, tako da lahko samo ustvarite povsem frišen lik in se znova podate v igranje.

Grafična podoba planetov prav tako niti približno ni takšna, kot je bilo oglaševano. V zgornji primerjavi lahko na vrhu vidite obljubljene gore iz napovednikov, realna slika pa kaže neke sluzaste kopice brez podrobnosti in takšne zamazane teksture se pojavljajo na praktično vseh planetih.

Odyssey prav tako ne vsebuje VR podpore, kar je čudno, saj je original znan ravno po tem, da je bila ena prvih iger s polno podporo v VR načinu. Igra se po novem tudi ruši kot za stavo, nekatere naloge pa so hroščate in jih ni mogoče zaključiti.

Skratka, dodatek je pravi polom in igralci so začeli na Steamu puščati masovne negativne kritike. Med več kot 3000 recenzijami jih je samo 30 % pustilo pozitivno oceno, kar je igri znižalo oceno na “Mostly Negative”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Edina najboljša (dokaj ok) igra je Space Engineers … Lahko gradiš svojo plovilo, bazo, in iz vsega, kar lahko gradiš, zgradiš eno čudo. Tudi opcijo programiranja imajo notri. Problem vsega tega je, da je igra grafično v razmerju s farming simulatorjem, vsake toliko časa na online serverjih igra šteka in dokaj prazno in dolgočasno postane enkrat, ko igraš sam in si zgradiš že skoraj vse. Ampak kot sama igra je pa zelo dobra. Odlične ideje imajo, ampak zgleda, da nimajo dobrih programerjev, kot jih imajo pri kakšnem rockstarsu. Pri Space Engineers mi je predvsem to všeč, da je vesolje neskončno veliko, tudi svetlobna leta stran, in če hočeš iti svetlobna leta stran, boš dejansko letel ogromno dni skupaj, tudi planeti so ogromni.
    Rad bi, da ustvarijo točno tako igro, kot je space engineers, kjer si lahko sam zgradiš iz raznih delov, kar ti srce poželi, da je grafika zelo lepa, ogromno vesolje, ogromni planeti, da je v enem serverju po 100 ljudi gor, recimo, itd.
    Kerbal igra mi pa ni všeč.
    Če bi Star Citizen bil grafično in funkcijsko tak, kot je, potem bi bilo super, da bi bil v stilu Space Engineers igre – gradnja svoje baze, plovila, vozila, in raznih drugih oblik, kjer koli itd. Star Citizen sem igral par ur, in mi je bil totalno brezvezen.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime