CDPR še vedno čaka, da Sony odobri prodajo igre Cyberpunk 2077 na konzolah PlayStation

Približuje se junij, kar pomeni, da je neslavni Cyberpunk 2077 izšel že pol leta nazaj in igra v vsem tem času še vedno ni doživela svoje vrnitve na konzole PlayStation 4 in 5. Razvijalec CDPR je med tem časom izdal nekaj posodobitev, vendar te očitno še vedno niso zadovoljile Sonyja, ki edini stoji za odločitvijo, kdaj se bo igra vrnila na njihove konzole.

To je v nedavnem sestanku z delničarji potrdil tudi direktor CD Projekt RED-a Adam Kiciński, ko ga je sredi sestanka doletelo nenapovedano vprašanje glede vrnitve igre na PlayStation konzole. Adam je odgovoril, da na tem področju ni novih informacij. Dodal je, da posodobitve lepo napredujejo in da v igri lahko vidimo napredek glede optimizacije, a da je na koncu odločitev povsem v Sonyjevih rokah, tako da še vedno čakajo na njihov odgovor.

Očitno je, da je razvijalec CD Projekt RED pošteno razjezil Sony. Ob izidu igre so namreč na igro začele deževati masovne kritike in pozivanja k vračilu denarja. CDPR se je odzval tako, da je odobril vračilo denarja, vendar pa je igralce pozval, da morajo najprej kontaktirati Sony. Problem pri temu je bil to, da CDPR ni s Sonyjem sklenil nobenega predhodnega dogovora glede vračila denarja in Sony je imel kar naenkrat ogromno zahtevkov po vračilu denarja, kar pa seveda ni bila njihova naloga. Zato so z jezo v očeh odstranili igro iz svoje trgovine, zdaj pa se zdi, da ta dolgotrajna odstranitev služi kot opozorilo drugim razvijalcem in založnikom, ki bi v prihodnosti želeli uporabiti podobne zvijače.

Razvijalca pri popravljanju igre čaka še precej dela. Zadnji popravek 1.2 je sicer izboljšal optimizacijo na konzolah PlayStation 4 in Xbox One, a zadeva še vedno pogosto pada pod 30 sličic na sekundo in včasih pade celo pod številko 25. Sony verjetno čaka na nadgradnjo igre za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, ki naj bi prišla v drugi polovici tega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime