Euro Truck Simulator 2 in American Truck Simulator dobivata uradno podporo za večigralstvo

Dobra novica za vse virtualne tovornjakarje, ki ste si med umirjeno vožnjo po cesti zaželeli nekaj družbe. Razvijalec SCS Software je namreč za svoji popularni igri Euro Truck Simulator 2 in American Truck Simulator zagnal beta vejo 1.41 v kateri najdemo uradno večigralsko podporo.

Večigralska posodobitev se uradno imenuje Convoy in igralcem omogoča držanje svojih zasebnih večigralskih strežnikov, v katere lahko nato povabijo prijatelje, na enem strežniku pa se lahko naenkrat zabava maksimalno 8 igralcev. Beta koda poskrbi za sinhronizacijo dogodkov v igri, kar ni tako lahka naloga kot se sliši. Igra mora namreč skrbeti, da vsi igralci vidijo isti promet in vreme, hkrati pa je treba vpeljati sinhronizacijo za tovornjake soigralcev, saj ima vsak od njih na svojem vozilu svoje unikatne barvne kombinacije in okraske.

Razvijalec je poskrbel tudi za učinkovito komunikacijo med igralci, ki lahko zdaj uporabijo CB radio in tekstovna sporočila, seveda pa se lahko povežete tudi preko zasebnih komunikacijskih kanalov.

Večigralstvo je sicer že prej obstajalo v teh naslovih, saj so zanj poskrbeli modderji preko projekta TruckersMP, a seveda bo uradna veja igre v igranje privabila veliko več tovornjakarjev.

Kot rečeno, zadeva je trenutno v beta testiranju, a tega se lahko udeleži vsak, ki na Steamu drži originalno kopijo igre. Za igranje beta različice izberite igro iz seznama, nato kliknite na njo z desnim klikom in izberite možnost “Properties”. Nato skočite pod “Betas” zavihek in vnesite geslo XZo2orrgbG92XMQ.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime