BlizzCon 2021 odpovedan

BlizzCon, slavni sejem razvijalca Blizzarda, je bil včeraj odpovedan že drugo leto zapored. Razvijalec je tradicijo vsakoletnega festivala preklical že lani, saj je koronavirus prepovedal zbiranja večjega števila oseb na enem mestu, situacija pa se v Kaliforniji še vedno ni pomirila, tako da je bil BlizzCon 2021 odpovedan zaradi enakih razlogov.

Žalostno vest je spročila izvršna producentka Sarlyn Smith, ki je na BlizzConovi strani potrdila preklic dogodka. Zapisala je, da je organizacija takšnega dogodka presneto težka in komplicirana naloga, koronavirus pandemija pa zahteva pri zbiranju določene omejitve, ki jim preprečujejo, da bi dogodek speljali tako, kot so si zamislili.

Zato je celotna ekipa sklenila, da dogodek enostavno prekličejo. Nekateri igralci so sicer mnenja, da je bil dogodek odpovedan zato, ker Blizzard enostavno nima veliko za pokazati in je izkoristil koronavirus za priročen izgovor odpovedi dogodka. Diablo 4 je očitno še daleč od izida, Overwatch 2 pa se je ujel v nek čuden razvojni cikel, ki ga nikakor ne pripelje do trgovskih polic. Tudi World of Warcraft je še daleč od novega dodatka, saj zadnja razširitev Shadowlands še vedno ni dobila večje vsebinske posodobitve.

Morda ste zdaj malce zmedeni, saj se zdi, da ni minilo dolgo od zadnjega BlizzCon dogodka. Brez skrbi, še vedno ste pri zdravi pameti, saj se je februarja 2021 odvil dogodek BlizzConline, kjer smo dobili prvi vpogled v predelavo Diablo 2 Resurrected. Vendar pa je bil to povsem digitalni dogodek, medtem ko je čar BlizzConov bil vedno zbiranje ljudi, ki so na enem mestu izkazali ljubezen do Blizzardovih iger ter hkrati pokazali nekaj čudovitih cosplayjev.

Razvijalec namerava v začetku naslednjega leta spočeti vnovičen BlizzConline, le da bi ta potekal digitalno in hkrati omogočal zbiranje manjšega števila ljudi na fizični lokaciji. Več informacij bo znano tekom leta, saj se zapovedi glede koronavirusa ves čas spreminjajo, kar seveda vpliva tudi na vse postavljene načrte.

Bodite brez skrbi, v Sloveniji ne potrebujemo BlizzCona, saj bomo letos novembra organizirali prav svoj večji gaming dogodek NEST Expo, ki se bo odvil novembra 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime