Sony potrdil predelavo igre Uncharted 4 za PC

Založnik Sony je že pogumno zakorakal na PC trg in na digitalne trgovine pripeljal že dve svoji igri: Horizon Zero Dawn in Days Gone. Obe sta bili v prodaji očitno dovolj uspešni, da je založnik začel resneje razmišljati o predelavi še drugih svojih naslovov, ki jih trenutno lahko igramo sam na PlayStation sistemih.

uncharted

Sony je na splet poslal novo poročilo, ki je namenjeno predvsem investitorjem, a znotraj najdemo tudi stvari, ki so zanimive igričarjem. Predvsem to velja za PC igralce, saj lahko v predstavitvi najdemo sliko glede predelav za PC in kako namerava Sony izkoristiti svoje licence za dodatni zaslužek denarja, hkrati pa lahko na tak način njihove franšize dobijo nove oboževalce. Kakor lahko vidite pod zapisom “Načrtovane PC izdaje” najdemo nedavno izdani naslov Days Gone, pod njim pa se nahaja tudi Uncharted 4 A Thief’s End.

Čudno bi bilo, da bi Sony predelal samo četrti del in ne tudi predhodne trilogije, a morda ta zapis v predstavitvi ni dokončen in bo predelavo doživela celotna Uncharted franšiza, ki obsega štiri glavne dele ter dva stranska projekta Golden Abyss ter The Lost Legacy.

uncharted 4

V poročilu lahko najdemo tudi nekaj drugih zanimivosti. Sony je začel pogledovati tudi proti mobilnem trgu in namerava tudi tam plodno uporabiti svoje licence. Nekaj besed je bilo namenjenih tudi konzoli PlayStation 5, ki naj bi se letos prodala v več kot 14,8 milijona izvodih in to kljub globalnemu pomanjkanju čipov. Poleg tega naj bi sedaj deli za sestavo konzole postali cenejši od cene, za katero se prodajajo konzole, tako da teh zdaj več ne prodajajo z izgubo, temveč z dobičkom.

Zanimivo bo videti, kdaj bo Sony predelavo Uncharteda tudi uradno napovedal. Morda se to zgodi danes, ko je planiran dogodek State of Play, kjer bomo prvič videli igralni posnetek igre Horizon Forbidden West in morda si vzamejo kakšen trenutek tudi za napoved predelave Uncharted 4.

State of Play si boste lahko ogledali zgoraj, odštevanje do prenosa v živo pa se začne danes ob 17.00, medtem ko bomo predstavitev gledali ob 23.00.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime