Skupina navdušencev dela na oživitvi umrlega projekta Fallout Van Buren

Fallout franšizo danes pozna praktično vsak, a veliko ljudi morda ne ve, da so bile te igre v preteklosti povsem drugačne od novodobnih delov. Na prvih dveh igrah je delal legendarni RPG razvijalec Black Isle Studios, to pa sta bili izometrični izkušnji, kjer smo naše bojevalne poteze izvajali v poteznem načinu.

Fallout franšiza je bila po drugem delu na višku svoje slave in Black Isle je pogumno delal na tretjem delu, ki je bil kodno imenovan Fallout Van Buren. V tej igri bi igrali pobeglega zapornika, ki bi se leta 2253 potepal po postapokaliptičnem Denverju in Grand Canyonu, za petami pa bi imel robotske paznike, ki bi nas na vsak način radi spravili nazaj za rešetke.

Van Buren je imel veliko ambicij, a žal je takrat založnik Interplay padel v finančne škripce, zaradi česar je bil projekt na koncu preklican. A oboževalci ga niso pozabili in med leti je na površje priplavalo dovolj informacij o zgodbi, da so igralci začeli delati na svojih duhovnih naslednikih. Tako zdaj trenutno nastaja predelava za Fallout 2 z imenom Fallout Yesterday, spet druga pa bo spočeta v pogonu Unity.

Nekaj dni nazaj pa so modderji zagnali tudi najavo projekta Revelation Blues, ki namerava Van Buren projekt predelati v pogon Fallout: New Vegasa. Dobili smo prvi napovednik, projekt pa je še v zelo zgodnji fazi razvoja, tako da ga verjetno ne bomo videli še nekaj let. A lepo je videti, da Van Buren ni pozabljen in da bodo očitno igralci sami dostavili svežo Fallout vsebino, saj razvijalec Bethesda trenutno dela na drugih stvareh.

Več informacij glede projekta lahko pregledate na uradnem Discord kanalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime