God of War: Ragnarok prestavljen v 2022 – igrali ga bomo lahko tudi na konzolah PlayStation 4

Oboževalci gorotasnega Kratosa in njegovega sina, ki ga najraje kličemo po izjemno domiselnem nadimku Boy, boste na nove avanture priljubljenega dvojca primorani še malce počakati. Šef veje PlayStation Studios Herman Hulst je namreč včeraj v uradnem blog zapisu napovedal, da bo God of War 2 oziroma God of War: Ragnarok, zamudil leto 2021 in ga bomo videli šele enkrat v 2022.

Hulst je zapisal, da trenutno delajo na Horizon Forbidden West in God of War 2, oba projekta pa sta štartala nekje ob istem času. Vmes je udarila pandemija in čeprav se ta umirja, se posledice še vedno čutijo. To se pozna še posebej pri uporabi tehnologije za zajemanje gibanja, kjer igralci v sobah odigrajo določene scene, te pa so nato verno prenesene v igro, tako da dobimo realistične animacije. Takšni projekti zahtevajo veliko ukvarjanja z zajemanjem gibanja, pri vseh teh karantenskih ukrepih pa je delo oteženo.

God of War 2 je začel z razvojem malce kasneje kot Horizon Forbidden West, zato se je Sony odločil, da mu izide zamakne v 2022. Tako bo ekipa dobila dovolj časa za izpolnitev svoje vizije, to pa tudi pomeni, da bodo pretekla štiri leta med izidom prvega in drugega dela.

Dobra novica je to, da bo novi God of War izšel tako na PlayStation 4 kot tudi PlayStation 5 konzolah. Slednje še vedno ne dohitevajo povpraševanja in tako nekaterim ne ostane drugega, kot pa da se spravijo v igranje na starejši konzoli. Navsezadnje ima PS4 titansko, 110 milijonsko bazo igralcev in neumno bi bilo, če bi jih ignorirali. Te novice sicer niso veseli vsi, saj to pomeni, da bo razvijalec Santa Monica Studio moral igro optimizirati tudi za starejšo generacijo konzol, kar zna pripeljati do manj napredne grafične podobe kot pa bi jo dobili, če bi bil naslov razvit samo za PlayStation 5.

Blog zapis je tudi namignil, da bo naslednji Gran Turismo prav tako mogoče igrati na PlayStation 4, a kakšnih dodatnih podrobnosti glede tega projekta nismo dobili.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime