Kaj je Going Medieval in zakaj ta naslov krasi vrh Steamovih najbolj prodajanih iger?

Leti 2020 in 2021 sta na široko odprli vrata vsem indie ustvarjalcem, ki so lahko ob pomanjkanju AAA iger predstavili igralcem nekaj svežih igralnih idej in tako smo dobili kar nekaj huronskih uspešnic, ki so majhne razvojne ekipe čez noč dvignile med mega zvezdnike igričarske industrije.

V ta klub lahko očitno zdaj pripeljemo tudi razvijalca Foxy Voxel, ki je slab teden nazaj na Steam poslal svojo preživetveno strategijo Going Medieval, ta pa je praktično takoj postala huronska uspešnica. Zavihtela se je na sam vrh Steamovih najbolje prodajanih iger in na vrhu slave jo je naenkrat igralo 14.600 igralcev. Med časom pisanja tega članka je to 3. najbolje prodajana Steam igra, zlato medaljo pa je zgubila samo zaradi masovnega popusta, ki jo trenutno ponuja ARK: Survival Evolved.

Going Medieval je simulacija grajenja mesta sredi Temnega srednjega veka. Znajdemo se v negostoljubni okolici in pred nami je kup zahtevnih opravil. Treba bo skrbeti za hrano in jedačo svojega ljudstva, drugače bodo zboleli in jih bo treba pokopati pod zemljo. A ekonomija je samo ena stran našega igranja, saj bo treba poskrbeti tudi za močno obrambo pred napadajočimi zlikovci.

Podoba malce spominja na še en indie hit Valheim in če ste se morda naveličali te vikinške odprave, potem zna morda biti Going Medieval vaš naslednji dobrodošel zalogaj. Tako kot Valheim je Going Medieval šele začel svojo razvojno pot in razvijalec ga v obliki Zgodnjega dostopa na Steamu trži po ceni 20,69 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime