Policijska racija namesto gojilnice konoplje naletela na nelegalno rudarjenje Bitcoinov

Marihuana in kripto valute imata veliko skupnih točk. Anonimnost kripto žetonov omogoča kupovanje večje kilaže nelegalnih substanc in to brez da bi za sabo puščal kakšno papirnato sled, vendar pa imata ta dva hobija še eno skupno točko, ki je presenetila tudi policijo.

Iz Združenega kraljestva, natančneje iz mesta Birmingham, prihaja novica o prav posebni policijski raciji, ki je na koncu imela dokaj nenavadne rezultate.

bitcoin

Policija je dolgo dobivala namige, da industrijski kompleks Great Bridge Industrial Estate na vrhu vsebuje sumljivo enoto, ki kaže nenavadno veliko aktivnosti. Osebe so hodile ven in noter, policija pa je ob preletu zgradbe z dronom zaznala večji toplotni vir. Poleg tega je enota vsebovala več zračnih jaškov in vse skupaj je policijo pripeljalo do suma, da je enota v bistvu krinka za gojilnico konoplje.

Policija je nato organizirala racijo, a ko so razbili vrata in prispeli v enoto, jih ni pričakala zakajena soba, kjer bi se v ozadju vrtela glasba Boba Marleyja. Namesto tega so naleteli na 100 računalniških enot, ki so bile povezane v mrežo, vse pa so kopale za Bitcoin kriptovaluto.

bitcoin

Kripto operacije niso nelegalne, a lastniki te enote so v tla izvrtali luknjo in pridno srkali elektriko, seveda brez da bi zanjo plačali karkoli. Spletna stran MailOnline pravi, da naj bi vsak mesec odtujili za okoli 18.600 € elektrike, kar je v bistvu dvakrat več kot pa so uspeli narudariti.

Ob raciji ni bilo v prostoru nobene osebe, tako da je policija zaenkrat zasegla vso opremo, storilci pa zaenkrat še niso bili aretirani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime