Apple na včerajšnjem dogodku pokazal nekaj črne magije

Apple je pravi mojster predstavitev in ob vsakem gledanju njihove konference me hitro prime, da bi si naročil kakšen njihov izdelek. A nato te hitro doleti spoznanje, da je Applov ekosistem resda hudo sexy, a boste zanj odšteli tisoče evrov.

Ko pa imate enkrat na kupu telefon iPhone, tablico iPad, uro Apple Watch in Mac računalnik se začnejo dogajati čudežne stvari. Jabolčnik je pri svojih napravah vedno izpostavljal enostavnost uporabe in brezšivno sinhronizacijo, to pa je včeraj v enostavnem demu na lep način prikazal Craig Federighi.

Ta je pred kamerami predstavil novo lastnost novega operacijskega sistema macOS, zadeva pa nosi ime Universal Control. Nova funkcija vam omogoča, da preko Mac računalnika z miško ali pa sledilno ploščico nadzorujete zaslon drugega Maca ali pa iPada. To se sliši hudo zanimivo, a Craig je šel pri predstavitvi še korak dlje. Ne samo, da lahko kurzor miške brez zamika premikate med različnimi napravami, na ta način lahko tudi prenašate datoteke.

V demo predstavitvi lahko vidimo pravo črno programersko magijo: Craig je z miško zagrabil datoteko na tablici in to premaknil skozi dva Mac računalnika. Končna destinacija je bila kar odprt urejevalnik video posnetkov, ki je brez težav sprejel novo datoteko za nadaljnjo obdelavo.

Takšne funkcije so že dlje časa na voljo tudi na PC-ju, a uporaba in namestitev ni ravno enostavna, medtem ko je Applova rešitev že vgrajena v vse njihove naprave in kakšna priučitev ni potrebna. Morda se zdi to kakšnim bolj izučenim računalniškim mojstrom nepomemben faktor, a realnost je takšna, da če boš nekemu povprečnemu uporabniku začel pojasnjevati, da mora najprej na spletu prenesti določen program, je bitka že izgubljena, saj se mu s tem enostavno ne bo dalo ukvarjati.

Universal Control je hudo priročna funkcija, ki zna poenostaviti delo – še posebej pri ustvarjanju videov ali pa pri obdelavi slik. Žal boste morali za prenašanje datotek uporabiti miško ali pa sledilno ploščico Maca, saj ne morete enostavno frcniti datoteke iz tablice neposredno na računalnik. A kdo ve, morda se to spremeni v prihodnosti.

Celotno včerajšnjo konferenco si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime