Nekomu je uspelo predelati celoten GoldenEye v pogon igre Far Cry 5

Razvijalec Rare je leta 1997 igralce navdušil s svojo igro GoldenEye 007, ki je na konzoli Nintendo 64 pričarala pogumne avanture agenta Jamesa Bonda. Takrat je to vlogo zasedal še Pierce Brosnan, igre pa se še danes drži sloves najboljše James Bond videoigre vseh časov.

YouTuber Krollywood je tako velik oboževalec tega naslova, da se mu ni dalo čakati na kakšno uradno predelavo in je rokave zavihal kar sam. Zadal si je mukotrpno nalogo, saj je želel predelati prav vse stopnje originala v bolj moderen pogon in to igričarsko klasiko tako predstaviti novi generaciji igralcev.

Za svoj projekt je uporabil kar igro Far Cry 5, ki v sebi vsebuje urejevalnik stopenj. Ta je na voljo na konzolah in PC-ju, Krollywood pa je vse skupaj naredil kar na konzoli PlayStation 4. Kakor veste je ustvarjanje takšnih predelav muka že na PC-ju, kjer lahko uporabljamo hitrejšo shemo miške in tipkovnice, postavljanje vsega skupaj z igralnim ploščkom pa je še posebej zamuden proces.

Vendar pa je modderju uspelo in po dveh letih in pol oziroma 1400 urah dela mu je uspelo predelati prav vse stopnje originala – manjkata samo dve bonusni stopnji. Kar je zanimivo pri Far Cry 5 mapah je dejstvo, da jih lahko takoj igrajo tudi drugi uporabniki. Na PlayStation konzolah v igri poiščite ime Perfect-Dark1982, na PC-ju in Xboxu pa poiščite ime stopnje GE64 in se prepričajte, da za njo stoji ustvarjalec MapSwapper2.

To je res neverjeten podvig enega igralca. Žal takšnih predelav ne bomo videli v igri Far Cry 6, saj je Ubisoft že potrdil, da nov del ne bo s sabo prinesel tudi urejevalnika stopenj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime