Battlefield 2042 uradno razkrit – igra ne bo vsebovala enoigralske kampanje in battle royala

Založnik EA in razvijalec DICE sta po mesecih ugibanja vendarle prikazala prvi napovednik za prihajajoči Battlefield naslov. Ta se bo uradno imenoval Battlefield 2042 in že iz imena lahko vidite, da se bo dogajanje iz prejšnjega dela, ki se bilo umeščeno v obdobje 2. svetovne vojne, preselilo rahlo v prihodnost. Ta sprememba bo dala razvijalcu možnost, da predstavi napredne igralne mehanike bojevanja in cel kup robotskih pomagačev.

Battlefield 2042 bo tudi po dolgem času zavrgel enoigralsko kampanjo. Ta sicer nikoli ni bila nekaj preveč briljantnega, a je prišla vsaj hudo prav pri kazanju grafične lepote igre. Kljub temu, da te kampanje tokrat ne bo, bo igra vseeno vsebovala štorijalno podlago. Nasproti si bosta stali strani uporabnikov, ki se tukaj imenujejo Non-Patriated in državi ZDA in Rusija. Pomembno vlogo pri tem konfliktu bo nosilo tudi globalno segrevanje, ki je v prihodnosti privedlo do ekstremnih vremenskih pojavov. Tako bodo runde igre prekinjali tornadi, ki bodo rušili vse pred sabo, razvijalec pa je še sporočil, da so te vremenske pogoje vpeljali zaradi igralnih namenov in da to ni neka politična izjava glede globalnega segrevanja.

Zgodba naj bi se vršila skozi oči igralnih razredov, ki se tukaj imenujejo specialci. Nove sezone in dogodki znotraj njih bodo predstavile nove specialce in ob igranju njih bomo izvedeli več o trenutni situaciji konflikta.

Vse moči bodo tako usmerjene v delanje vrhunske večigralske izkušnje. Strežniki na PC-ju in konzolama PlayStation 5 in Xbox Series X bodo podpirali do 128 igralcev, medtem ko bosta konzoli PlayStation 4 in Xbox One naenkrat lahko zabavali 64 igralcev.

Zanimivo je tudi to, da Battlefield 2042 ne bo vseboval battle royale igralnega načina. DICE priznava, da je battle royale trenutno zelo popularen igralni način, a da zanj trenutno nimajo načrtov. Raje so svoje moči usmerili v razvoj igralnih načinov Conquest in Breakthrough, delajo pa tudi na drugih igranlnih načinih, ki pa so za zdaj še skrivnost.

Prvi igralni posnetek naj bi dobili 13. junija, EA pa je priložnost izkoristil tudi za napoved izida igre. Ta se bo zgodil 22. oktobra 2021, igro pa lahko že prednaročite na Steamu. Zanimivo je, da bo PC verzija stala 60 €, pa čeprav bo vsebovala enako vsebino in napredno grafično podobo konzol PlayStation 5 in Xbox Series X, a tam boste morali za igro odšteti 70 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime