Ninja Gaiden predelava za PC je prava polomija

Japonski razvijalci so dolgo zviška gledali na PC platformo in večina njih svojih igričarskih izdelkov sploh ni želela nikoli predelati. Če pa se je slučajno prehod le zgodil, je največkrat šlo za površen projekt, ki je bil izpopolnjen samo do te mere, da je komajda deloval na računalnikih, za kakšne dodatne popravke pa so se PC-jaši lahko največkrat obrisali pod nosom.

V zadnjih letih se je začel ta trend spreminjati in uspehi raznih iger, kot so denimo Genshin Impact so dali Japoncem vedeti, da jih na PC-ju čaka ogromno neizkoriščenega potenciala. Vendar pa vsi niso spremenili svoje vere in eden od teh je Koei Tecmo, ki je pred kratkim na PC pripeljal zbirko iger Ninja Gaiden: Master Collection.

Predelava da res občutek, kot da smo se vrnili vsaj 10 let v preteklost. Za igranje nujno potrebujete igralni plošček, saj miška in tipkovnica nista podprti. A to je samo majhen del težav, ki so prizadele tole predelavo.

ninja gaiden

Igra denimo podpira samo ločljivosti 4K, 1080p in 720p, tako da ste tisti, z bolj eksotičnimi resolucijami v škripcih. Poleg tega teh ločljivosti ne morete spreminjati znotraj igre, saj te možnosti preprosto ni. Prav tako ne boste našli kakšnega posebnega zaganjalnika. Založnik je namreč igralcem sporočil, da lahko ločljivost spremenijo samo tako, da v Steamu z desnim klikom izberejo igro, gredo pod možnosti in tam pod parametre za zagon vtipkajo svojo izbrano ločljivost.

Težave se pojavijo tudi pri izbiranju med igranjem v celozaslonskem ali pa okenskem načinu in rešitev je tule zopet špartanska: za prehajanje pritisnite tipko Escape in tako boste skočili v okenski način, za povrnitev v celozaslonsko sliko pa kliknite na v zgornjem desnem kotu na ikono za povečanje slike.

Vse skupaj se bere kot delovanje emulatorja, a začuda ima igra na Steamu dobre ocene, saj so igralci očitno že veseli tega, da lahko te igre končno lahko igrajo na PC-ju, pa čeprav morajo skočiti čez nekaj nepotrebnih obročev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime