Franšiza Metal Slug se vrača – tokrat v podobi potezne strategije

Franšiza Metal Slug je znana predvsem starejšim igralcem, saj smo prvi del dobili davnega leta 1996, od takrat pa je ta serija dobila kup nadaljevanj in odvrtkov. Od kakšnega pravega nadaljevanja je preteklo že kar nekaj časa, včeraj pa smo dobili najavo povsem novega dela z imenom Metal Slug Tactics.

Za novo igro stoji razvijalec Dotemu, ki je postal precej slaven v indie krogih. Nazadnje so namreč spočeli igro Streets of Rage 4 – še eno klasično serijo, ki je svoje življenje začela v devetdesetih. Metal Slug Tactics bo ohranil svoj značilen in čudovit risankast slog, a bo povsem spremenil svoje igranje. Prejšnji deli so namreč sodili v žanr “run and gun”, kar je s sabo prineslo ogromno orožij in hitre, od strani gledane akcije, Tactics pa bo pogled preselil v ptičjo perspektivo, iz katere bomo izvajali potezne strateške poteze.

Vračajo se nekateri stari liki serije, med igranjem pa bomo lahko polnili adreanlin in nato izvajali posebne poteze. Čakajo nas tudi šefi, stopnje pa bodo naključno generirane.

Dotemu ni želel razodeti preveč podrobnosti, saj je izid očitno še precej daleč stran in datumsko še ni določen. Steam stran že stoji, tam pa si lahko ogledate tudi nekaj dodatnih slik ter sistemske zahteve, ki so seveda precej nizke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime