Age of Empires 4 prihaja 28. oktobra

Veselite se vsi računalniški strategi, saj bo Age of Empires 4 letošnjega 28. oktobra končno postal na voljo za igranje. Microsoft in razvijalec Relic sta včeraj ponosno najavila datum izida ter igralcem predstavila povsem nov napovednik, ki pokaže bojevanje ogromnih vojsk, rušenje obrambnih zidu ter grafične podobe, ki nosi unikaten slog.

Grafika ni ravno grda, saj so ustvarjalci želeli narediti poseben slog, ki bi v paleto vnesel efekt vodnih barv. Vendar pa vseeno na koncu izpade kot da gledamo nekam preproste teksture in nepodrobne vojščake. Morda nas je skozi leta razvadila serija iger Total War, ki je na tehničnem področju naredila res velike korake in Age of Empires 4 izpade nekam pusto. Razvijalec je sicer v intervjujih povedal, da želijo podobo ohraniti bolj preprosto, saj želijo omogočiti igranje tudi na starejših računalnikih, poleg tega pa več kot očitno nameravajo z AoE 4 prodreti na e-športno sceno in tam nadomestiti ostareli Starcraft 2.

Igra bo ob izidu ponujala 8 različnih ljudstev, med njimi se bodo denimo nahajali Angleži, Mongolci ter Delhijski sultanat. Vse civilizacije še niso znane, vemo pa, da se bomo lahko zabavali ob 35 misijah, ki bodo zaobjele 500 let zgodovine – od Temnega veka vse do Renesanse.

Age of Empires 4 naj bi podpiral tudi modifikacije, a ta podpora bo vpeljana naknadno – nekje v začetku leta 2022. To je dobro, saj je ravno modderska scena Microsoftu dokazala, da je Age of Empires franšiza še kako živa in da se vanjo splača vlagati.

Prednaročila so na Steamu že odprta, zgodnji kupci pa boste prejeli še DLC Dawn of the Dukes.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime