Forza Horizon 5 se tokrat seli v Mehiko, igrali pa jo bomo lahko že novembra

Nisem ne vem kako velik navdušenec nad dirkačinami, a serija Forza Horizon je tako čudovit in zabaven naslov, da se tudi sam rad usedem za virtualni volan in odpeljem kakšno dirko. Forza Horizon 4 je še danes oko solzeča igra, ki se vozi čudovito in če imam do nje eno zamero je to sama okolica, saj Združenemu kraljestvu preprosto manjka tisto nekaj, kar je v trojki naredilo raziskovanje za pravo veselje.

Ravno to bo poskušala odpraviti igra Forza Horizon 5, ki nas tokrat preseli v sončne predele Mehike. Forza igre bi po mojem morale igralcu vedno ponuditi vtis, kot da se je ravnokar odpravil na oddih v neko eksotično deželo, le da tokrat ne poležava na plaži, ampak čas preživlja raje v kabini hrumečega avtomobila.

Prvi napovednik je naravnost čudovit. Grafična podoba bo tokrat vsebovala tudi ray tracing učinke, vse skupaj pa bo seveda teklo pri 60 sličicah na sekundo, kar je za dirkačine obvezna kljukica. Razvijalec je v igranje vpeljal tudi dinamične in realistične vremenske učinke, tako da se bomo preganjali po dežju in soncu, vsake toliko pa se bomo ujeli tudi v peščene nevihte.

V igro bo vpletena tudi brezšivna večigralska izkušnja, tako da boste med raziskovanjem cest naleteli tudi na druge voznike in se spustili v naključne dirke. Poskrbljeno bo tudi za mini arkadne igrice, ki se bodo sprožile kar med vožnjo, tako da nam prečkanje kilometrov do naslednjega izziva vsekakor ne bo dolgočasno.

Forza Horizon 5 izide že 9. novembra za PC in konzoli Xbox Series X in S. Microsoft dela tudi na nadaljevanju bolj realistične serije Forza Motorsport, a ta bo med nas prispela šele enkrat naslednje leto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime