STALKER 2 pokazal čudovit igralni napovednik

Na igro Stalker 2 čakam dlje kot pa ima nekatera današnja mladež za sabo aktivne igričarske kariere. Ta prvoosebna streljanka je s svojim izvirnikom Shadow of Chernobyl leta 2007 svetu pokazala, kaj pomeni, ko se zaljubiš v hroščato, neoptimizirano igro, ki vse svoje napake odkupi z vrhunsko atmosferičnostjo in dobrimi igralnimi mehanikami.

Zdaj bomo vsi igričarski veterani končno dobili obljubljeno, saj je razvijalec GSC Game World projekt pripeljal do te faze, da je celo lahko pokazal prvi igralni napovednik in hkrati zapisal datum izida.

Kakor lahko vidite bo nova igra, s polnim imenom Stalker 2: Heart of Chernobyl, naravnost čudovit naslov. Že original je navduševal s svojo grafično podobo in verno preneseno apokaliptično okolico Černobila, nadaljevanje pa gre v tem pogledu še korak dlje. Stalker 2 bo na voljo samo za PC-je in konzoli Xbox Series X in S, brez težav pa lahko zapišem, da je tole postal prvi naslov, ki je končno pokazal prave mišice Microsoftove nove konzole.

Lepo pa je videti, da GSC Game World ni vseh naporov vložil samo v višanje podrobnosti tekstur, saj nam napovednik da vedeti, da se razvijalec zaveda, kaj je iz originala naredilo takšno uspešnico. Pogovarjanje za ognjem sredi Zone, medtem ko nas obkroža nepredirna tema, v kateri se skriva marsikakšen mutantski malopridnež, je dober dokaz, da nadaljevanje ne bo varčevalo na zapomljivih trenutkih. Vrača se metanje vijakov in pregledovanje okolice za anomalijami, sprehodili pa se bomo tudi čez podzemne laboratorije, kjer nas čakajo grozljivi Bloodsuckerji.

Stalker 2: Heart of Chernobyl nas bo strašil od 28. aprila 2022 dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime