Grozljivka Fatal Frame: Maiden of Black Water prihaja končno na PC

Franšiza grozljivih iger Fatal Frame letos praznuje že svoje 20. leto in Nintendo se je odločil obletnico proslaviti s predelavo igre Fatal Frame: Maiden of Black Water iz leta 2014, ki smo jo lahko igrali samo na njihovi konzoli WiiU.

Maiden of Black Water je sicer peti del franšize, ki pa ob izidu ni požel veliko hvale in je verjetno tudi glavni razlog, da trenutno nihče ne namerava vlagati denarcev za razvoj novega dela. Zgodba se odvija na pročelju gore, ki je znana po svojih samomorih, razplet dogodkov pa spremljamo skozi oči treh različnih protagonistov.

Fatal Frame igre so se od vedno razlikovale od drugih sorodnih grozljivk tipa Resident Evil in Silent Hill. Naše glavno orožje v teh igrah namreč ni kakšna pištola ali pa bridka sekira, saj se v glavnem borimo proti duhovom, te pa lahko izničimo samo tako, da jih ujamemo v objektiv fotoaparata. Maiden of Black Water je za te namene izkoriščal unikatne sposobnosti WiiU igralnega ploščka in zanimivo bo videti, kako se bo ta mehanika preselila na bolj običajne kontrolne sheme.

Fatal Frame: Maiden of Black Water prihaja na Nintendo Switch in konzole PlayStation 4 in 5 ter Xbox One ter Xbox Series X. To bo tudi prva Fatal Frame igra, ki se bo pojavila na PC-ju – Steam igralci boste prejeli nove obleke ter dodaten način fotografiranja. Izid je napovedan za enkrat v 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime