Prvi vpogled v operacijski sistem Windows 11

Microsoft je ob izidu operacijskega sistema Windows 10 zapovedal, da je to zadnja večja verzija Oken, saj bodo novi Windowsi modularni, tako da jih bodo lahko še dolga leta samo nadgrajevali in dodajali nove funkcije. Vmes pa se je očitno premislil in Windows 10 bo podporo dobival samo še do leta 2025, uporabniki pa bomo med tem časom morali presedlati na Windows 11.

Ta še ni bil uradno napovedan, a govorice o njem so čedalje močnejše. Do razvojne inačice se je dokopala spletna stran The Verge, ki je v svoji predstavitvi razkrila nov uporabniški vmesnik in nekatere nove funkcije novega operacijskega sistema.

Microsoft je pri prenovi očitno uporabil veliko zamisli iz operacijskega sistem Windows 10X, ki je bil nato preklican. Start meni bo prenovljen in vse ikone se bodo preselile na sredino, a brez strahu, saj bomo lahko nadzorovali na katero stran želimo postaviti ikone.

Med temi boste našli eno novo. No, “novo” z narekovaji, saj bo Windows 11 očitno povrnil Widgets dodatke, ki so nam omogočali, da smo si na namizje enostavno postavili razne dodatke kot so denimo hitri zapiski, vremensko napoved in spremljanje finančnih poročil.

windows 11

Druge zanimivosti se tičejo nadgrajenega raziskovalca. Ob ikoni za povečanje okna boste zdaj dobili možnost hitre postavitve, kar vam zna olajšati razporeditev delovnega prostora.

Sama Windows trgovina bo očitno ostala enaka, a to naj bi bilo samo začasno, saj naj bi Microsoft že dlje časa delal na popolni predelavi. Bo pa prenovo dobila Xbox aplikacija, ki bo zdaj že vgrajena v Windows sistem in naj bi omogočala lažji dostop do iger in servisa Game Pass. Mimogrede, čaka nas tudi povsem nov zvok ob zagonu sistema.

Windows 11 je tako očitno resničen in Microsoft je že nekaj časa nazaj napovedal večjo predstavitev, ki bo verjetno služila kot razkritje novega operacijskega sistema. Ta predstavitev se bo zgodila 24. junija ob 17.00, prenos v živo pa vas čaka na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime